Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Bledy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
BadWolf
witam korzystam z apache 1.3 ; php 5.1.4 i mysql 5.0.33. Serwer jest postawiony na OpenBSD. Otwieram strone, odpala sie tylko flash i pokazuja te bledy.
Cytat
Warning: session_start() [function.session-start]: open(/tmp//sess_89149909d9ea3a27a91349cc3fbddf75, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /htdocs/strona_glowna.php on line 2

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /htdocs/strona_glowna.php:2) in /htdocs/strona_glowna.php on line 2

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /htdocs/strona_glowna.php:2) in /htdocs/strona_glowna.php on line 2

Fatal error: Call to undefined function mysql_connect() in /htdocs/vtpanel/funkcje/bazy.php on line 37

Warning: Unknown: open(/tmp//sess_89149909d9ea3a27a91349cc3fbddf75, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0

Moznaby powiedziec ze zostalem zmuszony do postawienia tego serwera, a na php mysql i apache znam sie tyle co dopiero przeczytalem czyli prawie nic. I pytanie do was ktore z tych bledow wynikaja z bledow w skryptach, a ktore z nich wynikaja z bledu na serwerze. Bylbym bardzo wdzieczny za przeprowadzenie naprawy tego krok po kroku, poniewaz wogole sie nie znam. Z gory dzieki.
czachor
Wszystko wynika z błędnej konfiguracji php. Źle ustawiona ścieżka przy "session.save_path" oraz brak modułu mysql (usuń średni z początku linii: extension=php_mysql.dll lub extension=php_pdo_mysql.dll).
-BadWolf-
No to pojawił się następny problem, nie wiem czy to do was ale spróbuje.
Wyskakuje mi blad pisany przez tworcow strony: Nie można się połączyć z bazami servera.
I oto co oni odpisali na moje zapytanie:
Cytat
Proszę założyć bazę i połączyć ją ze stroną.

teraz pytanie: co mam zrobic i mniejwiecej gdzie jak co kiedy?
Szukalem juz troszke o tym i znalezc nie moge (glownie ksiazka heliona: php, mysql i apache dla kazdego wydanie 3). Za kazde podpowiedzi z gore dziekuje
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.