Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS]onmouseout da sie tak ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bambolo
Witam da sie wykorzystac jakoś onmouseout tak aby zamiast podmiany obrazka czy innych duperel otwierał nowe okno z nowym adrsem ? jesli da sie bardzo bym prosił o przykładowy kod smile.gif

Pozdtawiam
Cezar708
  1. <div onmouseout="window.open('nowa_strona.php','_blank','height=150,width=150');">
  2. najedź na to a otworzy się nowa strona
  3. </div>

... ale do czego chcesz to użyć to nie wiem... winksmiley.jpg
Grzyw
Pewnie, że się da! smile.gif Wszystko się da..

1. <span onMouseOut="window.open('http://www.url.com','okno','width=400,height=200');">NOWE OKNO</span>
bambolo
Ani jeden ani drugi kod mi nie działa sad.gif pod FF czemu?
webdice
POPUP'y odblokowałeś? Jeśli tak zainstluj sobie plugin firebug do firefoxa i powiedz jaki wyskakuje Ci błąd.
bambolo
Nie gadam ze nie działa na IE bo działa ale muszą byc wyłączone popupy sad.gif ale ja bym chciał taki co tego zaden browser nie zablokuje smile.gif
webdice
Cytat(bambolo @ 24.01.2008, 20:59:51 ) *
Nie gadam ze nie działa na IE bo działa ale muszą byc wyłączone popupy sad.gif ale ja bym chciał taki co tego zaden browser nie zablokuje smile.gif

Takie żeczy to i tylko w erze. Chwała programistom że piszą wszelkiego rodzaju ad-blocki.
bambolo
No to po rybkach smile.gif

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.