Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Obsłóga błędów.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Szupien
Siemka!!!
Jak zrobić zeby błędy na stronie sie nie wyswietlały??w php.ini zmienic na off track_errors?? No dobrze ale jak zrobi żeby zamiast błędu pojawiał sie np obrazek taki mój?? A jak zmienic php.ini na serwerze nazwa.pl??
Kicok
Cytat
Siemka!!!
Jak zrobić zeby błędy na stronie sie nie wyswietlały?

Pisać bezbłędne strony ;]

Ewentualnie, jak jesteś leniwy i nie chce ci się tych błędów poprawiać, to: error_reporting" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual

A co do tych obrazków, to pewnie będziesz musiał się tym zainteresować: set_error_handler" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
Szupien
czytałem o tym w książce a to cos bende musiał w karzdym skrypcie walnac no nie questionmark.gif biggrin.gif
Kicok
Ewentualnie wpis do .htaccess:

Kod
php_value display_errors Off
Szupien
no dobrze ale jak ja mam skonfigurowac php.ini na nazwa.pl
qrees
Cytat(Kicok @ 26.01.2008, 20:22:24 ) *
Ewentualnie wpis do .htaccess:

Kod
php_value display_errors Off

Cytat(Szupien @ 26.01.2008, 20:24:03 ) *
no dobrze ale jak ja mam skonfigurowac php.ini na nazwa.pl
Szupien
a jak ja mam sie tam dostac??
qrees
Cytat(Szupien @ 26.01.2008, 20:36:36 ) *
a jak ja mam sie tam dostac??

Tworzysz plik o nazwie .htaccess i wpisujesz do niego co trzeba...
1010
Tutaj jest ładny artykuł o obsłudze błędów: http://www.haxite.org/index.php3?site=arty...view&id=529
miccom
Cytat
Obsłóga

Cytat
cos bende musiał w karzdym

Myślę że jeśli chodzi o takie błędy to najlepiej słownik języka ortograficznego winksmiley.jpg
Szkoda gadać. Jeśli jesteś niedokładny w pisowni ortograficznej- to i w kodowaniu będzie kiepsko;/
Bez tego cokolwiek skrobniesz- (nawet w html) - będzie zawierało dużo błędów a i obsługa błędów tego nie pokaże:). Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.