Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Debugger/kompilator do php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Sokeks
Witam,

dostalem zadanie do zrobienia w PHP i MySQL i od pewnego czasu doksztalcam sie w tej dziedzinie, na podstawie ksiazek. Jednego tylko problemu nie moge rozwiazac - chodzi mi o jakis debuger dla PHP. Normlanie pisze w Notepad++ i wynik wrzucam na FireFox'a aby sprawdzic, czy nic nie schrzanilem. No, ale jak sie zdarzy jakis ukryty blad to mija z 20 minut, zanim go znjade. chcialby uzywac wobec tego jakis kompilator czy debugger, ale nie wiem jak tego uzyc. Doczytalem sie, ze w Eclipsie jest taka opcja, ze jest XDebug, ale zadnego nie umiem zaintalowac i uzywac. Jak to zrobic?

Pozdrawiam serdecznie i prosze o pomoc.
sticker
xdebug dołącz do rozszerzeń servera a tu jest jak z niego korzystać eclipse php xdebug howto
SoKeks
Dzieki za podpowiedz, ale ciagle slabo daje rade. Mianowicie, czytam tego manuala, doszedlem do czesci pt.: "configuring xdebug" a tam w pewnym miejscu jest, zeby wpisac w php.ini pare linii definiujace xdebug'a po czyms takim --> zend_extension_ts. A ja czegos takiego nie mam, o co chodzi?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.