Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JS]pole podpowiedzi
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
misiek172
Witam.

Chciałem zrobić taki system podpowiedzi przy np. wypisywaniu Faktur.

Np. Mamy pole nazwa, gdzie wpisujemy nazwe asortymentu. Chciałem żeby to działałby podobnie do tego co ma windows w IE jak się wpisuje adres, znaczy rozpoznaje co minute, i z każdą zmianą (onChange) wyświetla liste podpowiedzi. Cały asortyment jest zapisany w MySQL.

Problem lezy w tym polu podpowiedzi, jak je napisać aby wyświetląło się tuż pod polem wpisywania nazwy, działało szybko i wybieranie byo wygodne, etc.... nie zabardzo wiem... bardzo proszę o pomoc!

Pozdrawiam, Łukasz.
nospor
http://bassistance.de/jquery-plugins/jquer...n-autocomplete/
bardzo fajny plugin do jQuery. Robi to chcesz: siorbie ci z bazy twoje dane na podstawie tego co zaczniesz wpisywac do pola
misiek172
pięknie śmiga smile.gif tylko musialem się namęczyć ze źródłem dema, bo w download dawali jeden plik tylko winksmiley.jpg

wszystki PIKNIE tylko chcialem to leciutko przerobic i niewiem gdzie grzberac winksmiley.jpg

mianowicie zeby nie włączała się podpowiedż bo zaczęciu wpisywania tylko po wpisaniu nawiasa np.:

cos cos tam ( i tu sie pojawia podpowiedz

i podpowiedz wstawia sie pomiedzy dwa nawiasy... someone help me? smile.gif

Pozdrawiam, Łukasz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.