Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Includowanie wszystkich plików tekstowych z katalogu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
papuncio
Witam ponownie. Próbuję napisać mały skrypcik includujący wszystkie pliki tekstowe znajdujące się w danym katalogu. Próbowałem tak, jak to robiłem ze zdjęciami (na dwa sposoby), ale niestety nie działa.

1. <?php
  2. foreach (glob("info/*.txt") as $filename)
  3. include ('info/'.$filename.);
  4. ?>

Próbowałem z echo, ale to tez nie to.
nospor
Cytat
ale niestety nie działa.
Jak ci nie dziala, to nalezy napisac czym sie objawia te "niedzialanie". To przeciez powinno byc oczywiste....

pozatym masz blad. powinno byc:
  1. <?php
  3. include ('info/'.$filename);
  4. ?>

o jedna kropke za duzo miales
papuncio
Poradziłem sobie inaczej

1. <?
  2. $sciezkadokatalogu = "info/";
  3. $f = opendir($sciezkadokatalogu);
  4. while (false !== ($plikitekstowe = readdir($f))) {
  5. if (eregi(".(txt)$",$plikitekstowe)) include("$sciezkadokatalogu$plikitekstowe");
  6. }
  7. ?>

Natomiast w tej drugiej wersji bez kropki listuje mi pliki txt, ale mam komunikat cannot read file...

Dokładnie taki komunikat:

Warning: main() [function.include]: Failed opening 'info/info/01l.txt' for inclusion (include_path='.:/:/usr/php/pear') in /new/strony/new1.txt on line 3

Warning: main() [function.include]: Failed opening 'info/info/02l.txt' for inclusion (include_path='.:/:/usr/php/pear') in /new/strony/new1.txt on line 3
nospor
Cytat
Natomiast w tej drugiej wersji bez kropki listuje mi pliki txt, ale mam komunikat cannot read file...
bo $fileName zawiera juz sciezke:
  1. <?php
  3. include ($filename);
  4. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.