Witam,
Tworzę wielojęzyczną stronę internetową z dużą ilością podstron. Wygląda to w ten sposób, że każda z podstron zawierać będzie już zapisane w php dane ze wszystkich języków i tylko jedna zmienna jezyk będzie decydować które dane się pojawią. Problem polega na tym, że nie wiem do końca jak tą zmienną zapisać tak, by była widoczna dla każdej możliwej podstrony.
Uzyskałem niby ten efekt za pomocą np. <?setcookie("jezyk", "pl");?> ale łączy się z tym bardzo dużo problemów.
Po pierwsze: Ten mechanizm wymaga stworznia podstrony danego jezyka, tylko po to by usawić na samej gorze tamta linijke, a potem linka do przekierowania do strony. Próbowałem zrobić to za pomocą przekierowania htmlowego, ale przekierowanie trwa "aż" sekundę, a chciałbym by efekt byl niezauważalny.
Po drugie już konkretna podstrona nie zwraca uwagi na to co jest zapisane w tej zmiennej, tylko wyświetla starszą jej wartość. Zmiany pojawiają się dopiero po odświerzeniu strony.
Jest może sposób na to by jakoś to wszystko ominąć? Jest jakiś krótki skrypt, który "cofałby" do strony poprzedniej, tyle że w innym jezyku(by przekierowywało do poprzedniej tyle ze z inna wartością zmiennej jezyk?
A może zabieram się za to wszystko od złej strony?