mam problem dość duży a przynajmnije da mnie ogromny i nie moge tego zrozumieć sciana.gif pisze sobie strone niestety nie w php tylko html+css, ale po mału zaczynam się inteesowac php wiec może, w każdym razie z tego co sie oriętowałem nie ma shoutbox'a bez php wiec zmuszony jestem do php. ale do rzeczy. ściągnołem sobie noisebox'a i problem mam z dwoma rzeczami, kiedy wpisuje znaki polskie, nie wyświetlają się one tylko widać jakiś jakby kod nie wiem co to #348. szukałem czegoś na wzór dl html czyli kodwanie w uft czy iso, ale nic nie widziałem. co mam zrobić co zmienić, ten noisebox powinien pracowac w czterech językach pl,br,en,it. drugi problem polega na tym ze jak wpisuje kod emoki to wyśwuetla sie kwadracik z krzyzykiem że nie znalazł obrazka, czemu?? nic nie zmieniałem i wsadziłem na stronę tak jak było napisane w instrukcji. prosze bardzo o pomoc dzięki. skrpt znaduje sie choćby nawet na chotscript. nie wklejam tutaj kodu bo nie wiem z któego pliku, a wszystkie bo by było za dużo. opcje pomocy w postaci google wykożystałem i na forum tez szukałem ale akurat o tym nic nie było