Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][js] Otwarcie okna popup przez link z przekazaniem zmiennej
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
leniu
Witam,

Mam sobie taki fragment kodu PHP :

Kod
    echo    '(kod ';
    echo    $stnet;
    echo    ')';

Potrzebuje stworzyc z tego link do okna popup wraz z przekazaniem wartosci zmiennej $stnet:

Kod
window.open("edit.php", "edycja", "toolbar=no, menubar=no, location=no, personalbar=no, status=no, resizable=no, scrollbars=no, copyhistory=no, width=500, height=500, top=0, left=0");

Chodzi tutaj zatem o wywolanie kodu JS z wnetrza kodu PHP. Prosze o porady i pomoc.

Pozdr.
b_chmura
że co?
WebCM
Pamiętaj o tym, że PHP wykonuje się po stronie serwera. Możesz najwyżej z PHP wysłać kod JS do przeglądarki:
  1. <script type="text/javascript">
  2. var zmienna=<?= $zmiennaPHP ?>
  3. </script>
Ewentualnie wstawić wartość tej zmiennej do wywołania funkcji JS:
  1. <?php
  2. echo 'window.open("'.$zmienna.'", ...)';
  3. ?>

Po prostu wygenerowany przez PHP kod musi być poprawny.
Sabistik
Brak znacznika w tytule zgodnie z zasadami forum przedszkole. Zamykam.
Prześlij na PW odpowiedni, to zostanie otworzony.

Otwieram.
leniu
WebCM i raz jeszcze google pomoglo mi rozwiazac problem. Podam go tu, moze sie komus przyda:

Kod
<?php
echo    "<a class=\"edit\" onclick=\"javascript:window.open('edit.php?zmienna=$zmienna',
            'edit',
            'toolbar=no, menubar=no, location=no, personalbar=no, status=no, resizable=no,
            scrollbars=yes, copyhistory=no, width=600, height=300, top=0, left=0');\">";
?>

Dla estetyki wymagany moze byc dopisek w css definiujacy wlasciwosci linku:

Kod
a
{
            cursor: pointer;
}

Proste, czytelne i logiczne - tak jak wiekszosc przykladow na necie. Moj blad polegal na nieporzadku w cudzyslowiach.
-8_pasarzer_NOSTROMO-
@ leniu
jestes wielki, szukełem tego rozwiązania 3 lata
8_pasazer_NOSTROMO
To ja pisałem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.