Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Komentarze CuteNews
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
wyszkowiak
Witam. Mam problem z komentarzami w CuteNews natomiast gdy na swojej stronie wchodze w link który powinien prowadzić mnie do strony dodawania komentarza wyskakują te okienka a nad nimi taki błąd:
Warning: Division by zero in /home/b/u/g/bugwyszkow/www/cutenews/inc/functions.inc.php on line 259

no i nie można dodawac komentarzy.

może mam jakies braki w którymś z plików?
koderrr
sprawdzales chmody ?
wyszkowiak
Nie sprawdzałem, może dlatego że nie bardzo wiem w których plikach jakie powinny być, jestem amatorem w tych sprawach więc sam rozumiesz...
Wieviór
a co jest w tym pliku w linii 259?
wyszkowiak
if($i%$break_location == 0 and $break_location)
Cysiaczek
Błąd dzielenie przez zero. Sprawdź, czy $break_location nie przyjmuje wartości 0 i jeśli tak, to podstaw tam np, 1 - będzie ok.
wyszkowiak
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale poprostu w tym pliki zamiast 0 wpisałem 1 - zapisałem, wysłałem i nic. Błąd nadal jest.

Mógłby ktoś spróbować pomóc?
skowron-line
Cytat(wyszkowiak @ 24.02.2008, 18:42:39 ) *
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale poprostu w tym pliki zamiast 0 wpisałem 1 - zapisałem, wysłałem i nic. Błąd nadal jest.

Mógłby ktoś spróbować pomóc?

Przeciez wyraznie napisal ze pod zmienna 1 a nie za zero jeden
  1. <?php
  2. i
  3. $break_location=1;
  4. f($i%$break_location == 0 and $break_location)
  5. ?>
wyszkowiak
Ok już to zrobiłem, błąd sie nie wyświetla ale jednak to nie koniec problemów. Teraz wszystko na początku jest ok, wyświetla sie okienko do dodawnia komentarzy wpisuje treść, wypełniam pola klikam "dodaj komentarz" no i... nic komentarz sie nie wyświetla, a widze puste okienko dodawania komentów. CO jest?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.