Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: absolutnie początkujący! w PHP
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
niejarzeski
Otóż : znam HTML i chce zacząc uczyc sie PHP - mam kursy, ale jak pisze to co tam jest napisane, zapisuje jako index.php i otwieram w mozilli to widze to co w edytorze (no oprócz <html> itp..) kombinuje z programem krasnalserv bo slyszalem ze trzeba miec prasery, ale nic..
Po prostu chce sie uczyc w domu, neta nie mam(siostra siedzi - i ona płaci) i jakiego programu musze uzywac, jak go uzywac, gdzie zapisywac stworzone w php i o jakim rozszerzeniu strony( w jakim folderze, nie wiem ..) czy potrzebuje do tego internetu? SIEDZICIE W TYM NAPISZCIE KONKRETNIE CO ŚCIĄGNĄĆ, I JAK ZROBIC BY W PRZEGLĄDARCE BYŁ WYNIK DZIALANIA SKRYPTU, A NIE SKRYPT!!
PROSZĘ!
Jestem kompletnym w tym nubem, chociarz pisze w Pascalu i to lubie(ostatnio zrobilem sobie dokladną kopie losowania lotka winksmiley.jpg - w ramach doskonalenia się winksmiley.jpg )
Posty zobaczę pewnie najwczesniej jutro, więc see you!
potreb
Ściagnij sobie localny serwer WAMP 5, zainstaluj, i możesz na nim testować skrypty php.
nospor
Cytat
absolutnie początkujący! w PHP

A teraz przejrzyj to:
http://forum.php.pl/rules.html#IV.2 podpunkt b

zamykam. przeslij moderatorowi poprawny tytul a otworzy

ps: witamy smile.gif

edit down:
w pewnych sprawach sie tylko poucza a w pewnych rowniez zamyka. Jesli ktos nie zna ogolnych zachowan na normalnych forach to czas by poznal. Przesle poprawny tytul to sie otworzy
nikiel
powinienes zainstalowac sobie krasnala jak mowisz poniewaz jest chyba naprosciej i nie tracisz czasu, a masz wszsystko co ci potrzeba.
do zapisu pliku jako *.php morzesz urzyc np
Evrsoft First Page 2006 - 1stpage darmowy w tej wersji
czy
PHP DESIGNER 2006 - BETA tez darmowy w tej wersji do tego mozesz doprowadzic ustawieni localhost i bedziesz mogl podgladac w edytorze
pozatym przeczytaj minimum o apache ver 2 w ostatnim krasnalu jest to komponent krasnala serwer www
pozdrawiam

ps zamknales mi temat w czasie pisania mojej odp tak jak bys chlopaka nie mogl pouczyc

--edit @sabistik
Właśnie tak został pouczony. A Ty nie powinieneś zakładać kolejnego tematu żeby mu tylko odpowiedzieć.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.