Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [eclipse]podpowiadanie skladni
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
pawel.s
hej wie ktos jak wlaczyc podowiadanie skladni abym nie musisz wciskac ctrl+space w eclipsie ?
grzesiek_g
Eclipse ma setki edytorów w sobie i setki ustawień. Szukaj w Window->Preferences->?questionmark.gif tutaj może być np PHP->editors->code assist i daj Enable Auto Activation.
Ale tak jak pisałem wcześniej, wszystko zależy do jakiej wtyczki. Podane rozwiązanie tak wygląda w PDT.
pawel.s
mam sciagniete dokladnie pdt-all-in-one-R20080103-win32 rowniez zaznaczylem to o czym wspomniales i nic .. moze jeszcze jakis plan questionmark.gif
L
Upewnij się, że stworzyłeś projekt PHP (nie Java/Subversion/...)
marcio
Sorki mam takie male pytanie uzywam ubuntu i jako edytro tekstu sluzy mi ten opcjonanlny pakiet przy instalacji koloruje skladnie wszystkich jezykow jednak nie podpowiada skladni nie ze jej nie znam ale o wiele szybciej sie pisze tongue.gif znacie moze jakas wtyczke albo gotowy edytor??
di_kamilo
Cytat(marcio @ 12.03.2008, 00:39:42 ) *
Sorki mam takie male pytanie uzywam ubuntu i jako edytro tekstu sluzy mi ten opcjonanlny pakiet przy instalacji koloruje skladnie wszystkich jezykow jednak nie podpowiada skladni nie ze jej nie znam ale o wiele szybciej sie pisze tongue.gif znacie moze jakas wtyczke albo gotowy edytor??

Ze swojej strony polecam Aptane z wtyczką do PHP. Aptana bazuje na eclipse.
matlas
Tu masz opisane zeby PDT podpowiadalo automatycznie: http://web.archive.org/web/20070611111223/...zend-studio-tak
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.