Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Modyfikacja Quick.Cart
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
the.edgy
Witam, Chciałem zrobić sklep na własne potrzeby. Ściagnałem sobie jakis prostyw obsłudze szablon QuickCart, ale szata graficzna mnie nie zadowala. Jako ze bardziej jestem grafikiem niz programistą wole zmienic sobie istniejący projekt niz pisac nowy. Wrzuciłem go tymczasowo na strone :
Cytat

No wiec tak, jesli chodzi o ten sklep, ogol moze byc ale nie podoba mi sie menu, jest takie proste... Logo, baner czy koorystyke strony moge sobie sam zmienic, bo to jest w obrazkacj, ale menu gorne i boczne nie, a chcialem gorne przerobic na menu graficzne a boczne troche zmniejszyc czcionke i zmienic kolor tych lini oddzielajacych kategorie. Jest ktos w stanie mi powiedzieć w ktorym katalogu, pliku czy konkretnie gdzie moge takich modyfikacji dokonac questionmark.gif

Żeby było mniej problemu to ten skrypt mozna sciagnac z
Cytat
.radex
ale mi problem... Wystarczyło zobaczyć na inne layouty do Quick.Cart:

Zmiany modyfikujesz w css'ach, które znajdują się chyba gdzieś w templates/

Logo zmieniasz w config/lang_XX.php, konkretniej $config['logo_img']...
rybosom
w kontekście modyfikacji skryptu Quick.Cart

gdzie należy dodać update dla pliku pl_products.php aby w jego treści podczas potwierdzenia zamówienia, jeśli jest tylko 1 sztuka na sprzedaż zmieniać podkreśloną cyfrę poniżej na zero (zmiana statusu na niewidoczny)

1. <?php exit; ?>
  2. 1$jakiś przedmiot$$205.00$1$0$1 sztuka$<p>opis</p>$
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.