Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ping
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Houdhini
Szukam sposobu na napisanie skryptu/apletu który będzie wykonywać ping od klienta do określonego adresu. Niestety nie wiem w którym języku to jest możliwe.
Crozin
Coś takiego?
  1. <?php
  2. system('ping www.wp.pl', $result);
  3.  
  4. var_dump($result);
  5. ?>
Houdhini
PHP odpada, bo ping będzie leciał z serwera, a nie od osoby przeglądającej stronę :/ Skryp jest potrzebny do wyświetlania listy serwerów gier na stronie wraz z pingiem do nich. A jak wiadomo w takiej sytuacji potrzebny mi jest ping np. mój do serwera gry, a nie serwera www do serwera gry.
kisu
Prawdziwego ping'a (takiego z użyciem ICMP) nie zrobisz na cienkim kliencie, z moich informacji wynika, że żaden applet nie oferuje dostępu na tak niskim poziomie, ograniczają się one zwykle tylko do HTTP (chociaż nie wiem co za problem zrobić to np. we wtyczce flash, ale z tym to już do adobe proszę kierować prośby).
Rozwiązaniem są jakieś metody heurystyczne, np. tutaj na javie: http://www.velocityreviews.com/forums/t146...class-java.html.

Pozdro
Houdhini
Tego, że pinga z klienta się nie da zrobić niestety się spodziewałem, ale wolałem się upewnić. Poczytam o tym co napisałeś, bo może się przyda. Dzięki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.