chodzi mi o stronę którą obecnie składam:
www.kmtrans.pl
pod ff wszystko działa wyśmienicie, pod ie6 jest ok, pod ie7 robi się bajzel z paskiem możecie to zobaczyć fragment kodu który ma pod ie7 wyświetlać ten pasek:
div#first-column { position: absolute; margin-left: -179px; } div#container { margin-bottom: -3px; }
Prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu tego problemu powyżej wkleiłem warunek dla ie.
Pozdrawiam
Wojtek
powiedzcie mi jaka jest różnica między ie 7 a ie 6 przy tym kodzie

div#first-column { position:inherit; margin-left:-179px; } div#container { margin-bottom: -3px; }
W pliku index.php mam umieszczony taki warunek:
<link rel='stylesheet' type='text/css' href='../style/two-column.css' /> <!-- compliance patch for microsoft browsers --> <!--[if lt IE 7]> <link rel='stylesheet' type='text/css' href='../style/two-column-ie.css' /> <script src="/ie7/ie7-standard-p.js" type="text/javascript"></script> <![endif]-->
natomiast w głównym pliku ze stylami jest to zdefiniowane tak:
div#container { position: absolute; top: 144px; height: 691px; border: 0px solid gray; background: none; width: 990px; margin: 0; padding: 0; } div#first-column { position: absolute; top: 0; bottom: 0; border: 0; background: url(../images/7.png) no-repeat; height: 653px; width: 179px; }
całość działa poprawnie pod opera ff ie6, pod ie7 pojawia się ten jeden mały błąd tak naprawdę i nie potrafię go usunąć prosiłbym o jakieś wskazówki pomoc.
Pozdrawaim
Wojtek