Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html][css] validator offline
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
mpps
hej!
może ktoś z Was polecić jakiś sprawdzony (i uaktualniany) walidator kodu html i css?
jest tego w sieci od zatrzęsienia.
może macie jakiś przetestowany?

pzdr
m
sniezny_wilk
Do FF jest ciekawa wtyka ogólnie na stronie mozilli jest całkiem sporo przydatnych wtyczek związanych z webdevelopingiem
MWL
CO do wtyczek to ja polecam podgląd IE na firefoxsie, nie trzeba włączac tego szajsu ;] oraz oczywiście web developer
.radex
Fx ma kilka takich wtyczek, ale polecałbym jednak później sprawdzać walidatorem W3C, bo ta wtyczka używa innego systemu walidowania, co powoduje niekompatybilność.
mpps
szukam czegoś niezależnego od innych aplikacji.
co do ff, to używam opery - ff za bardzo mi przypomina netszkapę, która zawsze mnie strasznie irytowała...
bez urazy winksmiley.jpg
dr_bonzo
Validatora mozna sobie lokalnie zainstalowac http://validator.w3.org/docs/install.html , nie jest to jednak trywialne jak next > next smile.gif kiedys mi sie udalo
mpps
znalazłem i krótko przetestowałem CSE HTML Validator Lite v8.04 - może być
ale podoba mi się pomysł z walidatorem w3.org winksmiley.jpg
chyba się skuszę guitar.gif
jak mi się uda, to opiszę jak go dodać i wrzucę na forum.

---------- UDAŁO SIĘ!!! ----------
mogę być z siebie dumny ;-)
dwie nieprzespane noce... chociaż rozwiązanie problemu mi się przyśniło, więc chyba spałem ;-)

tak więc udało mi się uruchomić walidatora w3.org lokalnie!

po konsultacji z którymś z Moderatorów tego forum oraz rozpatrzeniu za i przeciw faktycznej przydatności, postaram się napisać art o instalacji Perla i walidatora na lokalnym serwerze apache uruchomionym na windows xp.

pozdrawiam!

@dr_bonzo dzięki za pomysł (i wsparcie)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.