Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS] CSS a IE6
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
termin
Witam, mam strone http://fundacjadlasomalii.home.pl/
Pod FF2 i IE7 wszystko dziala jak nalezy, a pod IE6 nie znika tlo buttona po zjechaniu z menu gornego. Ktoś ma jakiś pomysl jak to rozwiązac, wiem ze IE to szit ale jeszcze sporo ludzi tego uzywa.
koderrr
menu robi sie na liscie
a nie kazda pozycja w osobnym divie
termin
a coś więcej, jakiej liście?
ayeo
Kod
<ul id="menu">
     <li class="menu_option">Główna</li>
     <li class="menu_option_selected">Artykuły</li>
</ul>
Crozin
@ayeo a po co jeszcze te klasy? (co najwyżej do "aktywnego" elementu można dodać)
ayeo
@Crozin, w tym przykładzie rzeczywiście są niepotrzebne...
termin
Witam, poczytałem trochę na temat CCS2, rzeczywiście na spore możliwości, ja głównie posługiwałem się class-ami

Mam problem z menu, próbuje zrobić taki sam efekt jak w pierwszym linku pod FireFox:

1. strona na tabeli i tu menu jest OK ale pod FF bo pod IE6 się sypie
2. strona na tabeli a menu starałem się zrobić wg waszych podpowiedzi
3. strona cala na DIV a z menu to już totalna klapa bo nie chce się słuchać CSS i kombinuje na wszystkie sposoby

Czy ktoś może mi poradzić jak to zrobić w linku 3, aby efekt był taki sam jak w linku 1. ale przeglądając go pod FireFox.
Kombinowałem 100 razy i raz pod FF jest OK, raz pod IE6 i IE7 jest OK, a raz to ani tu ani tu. Dla osoby bardzo dobrze znającej temat to pewnie spojrzenie w plik css od razu powie co i jak. U mnie problem polega na tym ze nie znam wszystkich właściwości CSS2 i dlatego błądze które co uzyc aby uzyskać efekt.
tommy4
marginesy?

display: block; ?

width & height?

background?

Tyle mi przychodzi na myśl. tongue.gif
mls
w cssach:
Kod
* { zoom: 1; }

magia...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.