Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML] input type="password" z opisem NIE "****"
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
3502274
Witam,

input z miejscem na LOGIN zrobiłem poprzez kod:
Kod
<input type='text' name='login' class='login' value='Login' onfocus="if(this.value==this.defaultValue)this.value=''" onblur="if(this.value=='')this.value=this.defaultValue" />

Czyli mówiąc w prost... inpute ma podstawową wartość "Login" która po kliknięciu znika.

Teraz podobnie chciał bym to zrobić dla inputa o type="password" lecz niestety widze tylko **** czy da się to jakoś obejść?
nospor
Cytat
lecz niestety widze tylko ****
tak to bywa z password. winksmiley.jpg

Na dzien dobry laduj tam zwyklego inputa (i tam tekst 'haslo')i ukryte password. Po wejsciu na tego inputa ukrywaj go a pokazuj password i ustaw focus na password
3502274
Niestety miałem napięty tydzień i nie miałem czasu na stronki. Wracamy do gry winksmiley.jpg

Na *tej stronie znalażłem przykład jak coś takiego zrobić i podobnie próbowałem, lecz wszystko działa do momentu samego logowania. Po prostu, po kliknięciu sumbit strona nie reaguje na logowanie.

* http://www.dynamicsitesolutions.com/javasc...pe-dynamically/

Nie moge wymyślić nic by to naprawić...
korba1988
Spróbuj tego:

Kod
<input type='text' name='login' value='Wpisz login...' onfocus="this.value=''" onblur="this.value=this.defaultValue" />
    <input type='text' name='password' value='Wpisz hasło...'  onfocus="this.value='';this.type='password'"  onblur="this.type='text';this.value=this.defaultValue" />

ps zadziała tylko na niektórych przeglądarkach (Mozilla) z powodu braku dostosowania się do standardów przeglądarek są takie a nie inne sytuacje.. nie pierwsza i nie ostatnia ale możesz przewidzieć wiele przypadków dla różnych przeglądarek jak na tej podanej stronie i potrudzić się...
qrees
Cytat(korba1988 @ 10.07.2008, 11:21:01 ) *
Spróbuj tego:

Kod
<input type='text' name='login' value='Wpisz login...' onfocus="this.value=''" onblur="this.value=this.defaultValue" />
    <input type='text' name='password' value='Wpisz hasło...'  onfocus="this.value='';this.type='password'"  onblur="this.type='text';this.value=this.defaultValue" />

ps zadziała tylko na niektórych przeglądarkach (Mozilla) z powodu braku dostosowania się do standardów przeglądarek są takie a nie inne sytuacje.. nie pierwsza i nie ostatnia ale możesz przewidzieć wiele przypadków dla różnych przeglądarek jak na tej podanej stronie i potrudzić się...

... w Mozilli nie działa i w każdej innej pewnie też. Za każdym razem gdy pole otrzyma focus usuwasz jego zawartość... jakim cudem to ma działać?
Shili
Wystarczy dodać do tego prosty warunek:
Kod
<input type='text' name='login' value='Wpisz login...' onfocus="if(this.value=='' || this.value == 'Wpisz login...') thisthis.value=''" onblur="if(this.value == '') {this.value=this.defaultValue}" />
    <input type='text' name='password' value='Wpisz hasło...'  onfocus="if(this.value=='' || this.value == 'Wpisz hasło...') {this.value='';this.type='password'}"  onblur="if(this.value == '') {this.type='text';this.value=this.defaultValue}" />

Główny zarys został przez korbę podany winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.