Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [nowy mod] Oceny
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
Stron: 1, 2
Seth
Kazda osoba, ktora napsiala temat moze i powinna korzysatc z nowego moda: oceny.

Obok statusow komunikatorow jest widoczny napsi "Pomogl mi" - tylko dla autorow danego tematu.
Jezeli uwazacie, ze dana osba pomogla wam swoim postem kliknicie go: osoba ta dostanie punkt, a jej post zostanie wyrozniony co pozwoli takze na latwiejsze znalezienie rozwiazania danego tematu.
itsme
ale wez to kolorystycznie uporzadkuj
po dodaniu pomogl niech kolory zostana takie jak byly zas link moze zniknac
zas ta zielen w kolumnie autor jest makabryczna
Seth
Wyroznienie tego postu musi byc, wiec zaproponuj inny kolor.
itsme
aaaaaaa ten ziolony makabra !!! plisss pogadaj z xenka niech wymysli cos :-)

Autor jest ok :-)
FiDO
A czy autor watku moze dac wiekszej ilosci osob "punkta" (czasami pomocy udzielily 2-3 osoby po rowno) ?
uboottd
Do kompletu szczescia to jeszcze brakuje zeby w wyszukiwarce byla opcja ograniczajaca przeszukiwanie do tematow z tak zaznaczona odpowiedzia.
cichy
Cytat
Do kompletu szczescia to jeszcze brakuje zeby w wyszukiwarce byla opcja ograniczajaca przeszukiwanie do tematow z tak zaznaczona odpowiedzia.

Chyba bez zaznaczenia z ostatnich 2-3 dni..
bo po co Ci czytać posty na które już ktoś otrzymał odpowiedz?
lepsze są te na które trzeba dopiero odpowiedzieć winksmiley.jpg

Pozdro
itsme
Cytat
Cytat

Chyba bez zaznaczenia z ostatnich 2-3 dni..
bo po co Ci czytać posty na które już ktoś otrzymał odpowiedz?
lepsze są te na które trzeba dopiero odpowiedzieć winksmiley.jpg

Pozdro

zalezy kto co szuka czy pomagania czy pomocy

zas swoja droga dlaczego ja mam 0 moderatorzy z urzedu winni miec 50 pkyt minimum :-)
Lewi
qrde, jakos nie moge dojsc do tego jak ise te pkty dodaje...;/
mirrow13
Lewi:
Normalnie. Zakładasz temat. Czekasz na odpowiedzi. Jeśli jakaś Ci pomogła to przyznajesz wtedy komuś pkt Przynajmniej ja to tak zrozumiałam winksmiley.jpg
cichy
To wygląda następujaco:
1. zakładasz wątek
2. dostajesz odpowiedz
a) jeśli odpowiedz Cie satysfakcjonuje
- klikasz na link znajdujący się przy PW tej osoby
cool.gif jeśli Cie nie satysfakcjonuje czekasz na dalsze odpowiedzi

Pozdro

EDITED.
a ja mam jeszcze takie pytanie.
Czy można dać punkty kilku osobom?
Bo sie pogubiłem przy wątku:
http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=9528
gdzie są zaznaczone 2 posty.
raf2001
ja dałem i niebyło żadnych problemów. Można dawać ile się chce (chyba z tego dobrze wywnioskowałem).
Lewi
thx mirrow i simpson. biggrin.gif gdybym mogl, to dalbym wam te pkty smile.gif pozdro biggrin.gif
spenalzo
Hmmm a czemu nie można zagłosować na temat, którego nie ja założyłem, a pomógł mi??
Z takim zastrzeżeniem, że jeżeli nie jest to temat założony przeze mnie to moge oddać 1 głos?
kwiateek
Proponuję dać opcję sortowania w liście użytkowników ze względu na "Pomógł". Będzie można przejrzyście spojrzyć na sprawę i sprawdzić który jest się na liście i mieć doping tym samym do dalszej pomocy biggrin.gif

Pozdrawiam.
mirrow13
popieram pomysł kwiatka smile.gif
Seth
Mozliwosc oceniania zostala ustawiona tylko na fora z grupy php.pl

Cytat
Proponuję dać opcję sortowania w liście użytkowników ze względu na "Pomógł". Będzie można przejrzyście spojrzyć na sprawę i sprawdzić który jest się na liście i mieć doping tym samym do dalszej pomocy

W najblizszym czasie to dopisze.
Cudi
Jeszcze jedna propozycja, mozna by umieścić napis Pomógł... w nieco innym miejscu (ja proponuje nad lub pod ilością napisanych postów), bo w miejscu w którym to teraz jest troche dziwnie to wyglada (tak jakos niepoukładanie winksmiley.jpg )
Seth
Done smile.gif
spenalzo
Mi sam pomysł się podoba, ale jak to z ludźmi bywa nie sprawdzi się chyba - a bedzie wywoływać niezdrowe współzawodnictwo, jeszcze bardziej niż ilość postów: poprawianie literówki, alternatywne rozwiązanie w wyczerpanym temacie - itd tego typu rolleyes.gif
menic
Spen ma racje. Znając niektórych to będą tylko czyhać na jakąs okazje winksmiley.jpg
I należy poprawić samego moda, aby dla goścni nie wyświetlał:
Cudi
Może sie jeszcze zdarzyć że ludzie przestaną pomagać gościom, bo oni nie mogą przyznawać ocen winksmiley.jpg Jeśli wprowadzi to rywalizacje, ok, dzięki temu poziom postów może sie tylko polepszyć. Jeśli będzie to rywalizacja niezdrowa, bedzie mod do upomnien i moderatorzy bedą pokozywać kartki smile.gif
Seth
Kazde wprowadzenie tego typu modyfikacji moze niesc za soba tego typu rzeczy ale mysle, ze wiecej mozemy zyskac - bo ludzie beda zaczynali myslec nad tym co pisza aby dostac punkt, a tym samym jakos postow powinna sie polepszyc.

Co do postow gosci to juz to poprawilem.
spenalzo
Gdzie można zobaczyć kto na mnie głosował?
ms
Cytat

a da się (; (?)
[Regis]
Nie da sie... Chyba...
hwao
Mi siębradzo podba tylko dodał bym if("$pomugl"!="0") { echo "pomugl: $ile"; }
Zeby nie wyświetlalo sie to tym ktozy maja 0 :]
Seth
Cytat

Nie da sie.

@hwao: zrobione.
Bakus
@hwao: bardzo dobry pomysł... głupio mi było, że mam 0...
@Seth: Wykonanie - pierwsza klasa... jak zwykle...
dob
Seth jest bład podczas sortowania :
http://forum.php.pl/memberlist.php?mode=to...er=ASC&start=35 (wyswietlają sie numerki stron...)
Seth
Zrobione smile.gif
Bakus
Na tej samej stronie:
Cytat
Strona 2 z 1
DeyV
Cytat
W ten sposób ułatwisz innym odnalezienie właściwej odpowiedzi w temacie oraz uhonorujesz użytwkownika za prawidłową odpowiedź.
Seth
Cytat
Na tej samej stronie:
Cytat
Strona 2 z 1

Ktora to strona bo ja w uzytkownikach widze 1 z 1 ?

Cytat
Cytat
W ten sposób ułatwisz innym odnalezienie właściwej odpowiedzi w temacie oraz uhonorujesz użytwkownika za prawidłową odpowiedź.

Poprawione
Bakus
to był chyba jakiś błąd tymczasowy...
Był na stronie z 10 najbardziej pomocnymi...
dob
http://forum.php.pl/viewtopic.php?p=61799#61799 - zalożyciel tematu ma w stopce pomógł mi...
Bakus
Jakoś dziwnym trafem tego nie widze...
[Tak jak zgłaszanego przezemnie wcześniej błędu...]
reViVer
No bo: Done biggrin.gif
Dobra robota 8)
Seth
Cytat
http://forum.php.pl/viewtopic.php?p=61799#61799 - zalożyciel tematu ma w stopce pomógł mi...

Hmm.... wieczorem to sprawdze
spenalzo
Ale o co chodzi? :-k
DeyV
proponuję przenieś link "pomógł mi" do prawej, i wyrównać w pionie
Cudi
Cytat

Jestem za, i jeszcza troche ładniej wyglądałby ten link bez podkreślenia smile.gif

Przy okazji szukania tematów założonych przezemnie dowiedziełem sie że jest ich tylko 6, więc chyba nie byłem bardzo upierdliwym newbiem winksmiley.jpg
Seth
Cytat

Napisalem do xenki aby wyksrobala jakas ikonke, wiec jak juz ja dostane to wted to zrobie.
spenalzo
Cytat
Napisalem do xenki aby wyksrobala jakas ikonke, wiec jak juz ja dostane to wted to zrobie.

Wyzyskiwacze tongue.gif
zombie
Cytat
Kazde wprowadzenie tego typu modyfikacji moze niesc za soba tego typu rzeczy ale mysle, ze wiecej mozemy zyskac - bo ludzie beda zaczynali myslec nad tym co pisza aby dostac punkt, a tym samym jakos postow powinna sie polepszyc.

Ja uważam, że to marny pomysł. Efekt jest taki, że ludzie zaczynają podkładać gotowe rozwiązania, żeby zdobyć punkt i urosnąć w rankingu. A chyba nie o taką naukę php chodzi? Znikną posty typu "poczytaj w manualu o funkcji md5()", bo taka odpowiedź może nie zasłużyć na punkt. Będzie chodzenie na łatwiznę. Oto przykład:
http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=9616
Cudi
No niestety, czesto zdarza sie że już sa rozwiązania podane, a ktos jeszcze rzuci gotowca, tylko dla tego punktu. Strasznie to denerwujące, bo na tej przykładowej stronie został rzucony kod który można znaleźć w manualu, pod linkami które dali koledzy wyżej. Myśle że nabijanie w ten sposób punktów pomocy powinno być karane tak samo jak nabijanie postów, aby nas wszystkich (nie powiem że mnie nie kusiło zeby rzucić gotowcem, bo bym skłamał) chronić przed tego typu procederem.
rzseattle
Szczeze mowiac to kazdy kto troche dluzej poziedzi na forum widzi jaki poziom dane osoby reprezentuja i przestaje zwracac uwage na ilosc postow. Mysle ze po jakims czasie bedzie tak samo z "Pomogl".
spenalzo
Musze przyznać że mi to wisi czy mam pomógł więcej niż ktoś.... Jak widze, że ktoś posuwa się w skrypcie SAM to może i napisze gotowe rozwiązanie. Ale jak widze lenia, co tylko wkleja w kolejnym poście kod z nowym blędami to ani mi się śni odpowiadać.
Poziom odpowiedzi zależy od poziomu pytania - jeśli ktoś łądnie opisze, co mu nie działą, poda troche kodu, widać że pracuje sam - to pomoge z przyjemnością.
A sporo postów to: kod i "coś mi nie działa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! help!!!!!!!!!!!!!!!!! pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to dla mnie bardzo ważne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"....
Cudi
Mnie tylko wkurzają skrajne przypadki, gdzie rozwiązanie jest podane w odpowiedni sposób, a ktoś na chama dorzuca gotowca. Może przydałaby sie mała ikonka dla moderatorów z napisem "punish him" która odejmowała by 2 pkt, jak komuś bardzo zależy na punktach to nie bedzie ryzykował ich utraty smile.gif
Seth
O ! I to jeset rozwiazanie snitch.gif Jutro o tym pomysle.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.