Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak to obejść??
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
qbert
Na samym wstępie to nie wiem czy wybrałem dobre forum, jeśli nie to prosze to mi wytknąć smile.gif

Mam problem z wykonywaniem skryptu w offlinie. Skrypt działa poprawnie przy plikach po 20-70kb ale już nie działa np przy 90kb.
Już zwiększyłem dozwolony czas wykonywania , ale to nie to.
Pisze pod Maguma Studio 1.1 (nie pełnej ) i przy tych większych plikach (konkretnie obrazach) wyrzuca mi błąd:

Cannot open file "d:Przetwarzaniewazne skryptyProjekt~out.htm". Proces nie może uzyskać dostępu do pliku, ponieważ jest on urzywany przez inny proces.

A w sumie nic innego nie uruchamiałem więc nie ma innego procesu, bo tak jak już mówiłem mniejsze pliki spokojnie robi. :?

Za wszelką pomoc dzięki biggrin.gif
Qbrt
raf2001
moim zdaniem musisz zwiększyć czas po jakim skrypt przestaje działać. Gdzieć chyba w php.ini jest instrukcja która mówi że po np.30 sek. skrypt bezwarunkowo przestaje działać. Ponieważ tworje skrypty dużo zajmują mogą się długo generowaći jak zostanie przekroczony czas tych 30 s. to skrypt przestaje działać i to ci powoduje "rwanie" się skryptu.
A tak ps. to po co ci skrypty 60,70 i 90 kb co to takie mega skomplikowane są że tyle zajmująquestionmark.gif!!
qbert
To na samym początku musiałem zmienić bo nic bym nie zdziałał .
Czas wykonywania mam ustawiony na 180 sekund, a tu przy wielkosci około 80 kb skrypt mi wywala tego błęda już po jakiejś minucie a może nawet mniej
raf2001
ten błąd co podałeś: mi się zdaje że powinieneś zmienić nazwe pliku i posprawdzać czy są one prawidłowo "powiązane" (czy nazwy identyczne są).. A po drugie spróbuj zmiejszyć kod, bo to jest troche nielogiczne, kto ci bedzie otwierał skrypt który zajmuje 80 kb (jeżeli chodzi o strone to użytkownicy modemu rezygnują srenio po 3-5 sek.). Jeżeli to już niezadziała spróbuj podzielić plik na kilka i w odpowiednich momentach, lub na początku zincludować daną część kodu (mi się zdaje że to wina albo nazw, albo wielkości)

Edit:
Co do nazw to stosuj nazwy typu strona.php chyba jeszcze można rozpocząc od _strona.php, moim zdaniem jest tu wina źle nadanej nazwy pliku
qbert
ok jest dobrze to ograniczenie programowe Maguma Studio, skrypty on-line wykonuja mi się zależnie od wielkości obrazu, który przetwarzam 2-10 sekund są to czasy do przyjęcia winksmiley.jpg
dzięki za pomoc biggrin.gif Jak chcesz qqnąć to już prawie gotową wersje mam pod adresem www.qbert2.piwko.pl

Aha a największy ztych skryptów zajmuje 5,3 kb(tak gwoli informacji) biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.