Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML]Łączenie "zwykłego kodu" z template power
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Thunderbird
Witam, posiadam witrynę zrobioną dwa lata temu przez pewnego pana za pomocą Template Power. Od roku zacząłem się interesować programowaniem, potrafię dość dobrze html i php, lecz
df4
niestety nie znam się zupełnie na Smartach takich jak Template Power i nie zamierzam, ponieważ wolę tradycyjną metodę tworzenia witryn. Niestety ciężko mi połączyć moje skrypty (html + php) zawarte w jednym pliku z całą witryną składającą się z funkcji (php) oraz szablonów (html). Do łączenia używam okienek IFRAME, jednak uważam je za amatorskie zagranie, proszę o alternatywne rozwiązania. Mam nadzieję że wszystko jasno objaśniłem, zdaję się na Waszą wiedzę. Pozdrawiam - wielki fan programowania Thunderbird.
Shili
Prawda jest taka, że im wcześniej poznasz jakiś system szablonów tym lepiej. Nawet mimo niezbyt ciekawego stosunku do nich. W większych projektach, a już zwłaszcza jeśli myślisz o php poważniej są niezastąpione.

Funkcji include nie możesz użyć?
erix
Cytat
jednak uważam je za amatorskie zagranie, proszę o alternatywne rozwiązania. Mam nadzieję że wszystko jasno objaśniłem, zdaję się na Waszą wiedzę.

XML+XSLT. ;]
Thunderbird
Poleciłbyś jakiś tutek, bo zupełnie nie wiem czym jest to połączenie XML + XSLT :)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.