Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [EZP]Problem przy instalacji
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
ShadowD
Cytat
Strict Standards: strftime() [function.strftime]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. Please use the date.timezone setting, the TZ environment variable or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Paris' for '2.0/DST' instead in C:\urs\server\httpd\ezp\lib\ezutils\classes\ezdebug.php on line 879

Co mam z tym zrobić??
Z jednej podstrony na drugą przechodzi około 100 sec i wstępuje ten błąd w dużych ilościach cały czas w jednej linii...

Instaluje go na localhost a dokładniej na konfiguracji vebserv.
mike
A odpowiedź jest w dokumentacji:
date_default_timezone_set()
Cytat
Informacja: Since PHP 5.1.0 (when the date/time functions were rewritten), every call to a date/time function will generate a E_NOTICE if the timezone isn't valid, and/or a E_STRICT message if using the system settings or the TZ environment variable.

Rozwiązanie:
Ustaw strefę czasową.
ShadowD
@Mike - A jak ją można ustawić w jakiś plikach konfiguracyjnych servera, skryptu??

Prosił bym o dokładniejsze informację.

Na pierwszej stronie instalacji nie ma błędów i wybiera się kraj czy to może być to??
- Czegokolwiek nie wybiorę to i tak mam powyższy błąd...
mike
Kliknij w linka to będziesz wiedział. Mam Ci przepisaywać to do czego Cię odesłałem?
l0ud
Jako że to nie jest Twój skrypt, zamiast jego poprawy chyba lepsze będzie... wyłączenie raportowania błędów. Nawet jak poprawisz to ostrzeżenie, mogą pojawić się inne. Możesz ograniczyć się do wyrzucania przez PHP samych błędów i ostrzeżeń, zobacz linię error_reporting w php.ini i komentarze nad nią.
dr_bonzo
Cytat
Jako że to nie jest Twój skrypt, zamiast jego poprawy chyba lepsze będzie...

blah, blah, dopisz na poczatku ta linijke w index.php [czy zalacz tam swoj plik z poprawkami] i po problemie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.