Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHPIDS
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
qba10
Buszując po google znalazłem pewna bibliotekę ( albo może lepiej filtr ) ,który podobno zabezpiecza stronki przed atakami hakerskimi, niestety nie znalazłem żadnej polskiej dokumentacji na ten temat. Czy może ktoś z was używa(ł) tej biblioteki, albo przynajmniej wie czym ona naprawdę jest i jak działa?
Cysiaczek
A sam nie potrafisz sprawdzić? Jest dostępna w downloadzie, a w pakiecie jest dokumentacja.

Zamykam i wywalę

--edit

Na prośbę autora otwieram (i przenoszę) - wytłumaczył mi o co chodzi. to samo teraz poproszę tutaj, żeby inni wiedzieli jakie konkretnie masz problemy smile.gif

Pozdrawiam,
qba10
Dobrze, dowiedziałem się czym dokładnie jest PHPIDS, ale nie potrafie go zainstalować ani się nim posługiwać. Niestety instrukcje obsługi są w języku angielskim ( na razie nie znam tak dobrze tego języka by w dostatecznym stopniu zrozumieć dokumentacje i instrukcje obsługi) Chociaż używam google translate by zrozumieć przynajmniej FAQ, to jednak tekst nie jest najlepiej przetłumaczony. I tutaj moja prośba. Jeżeli ktoś potrafi zainstalować i obsługiwać PHPSID to proszę o wyjaśnienie tego na forum (taki mały tutrial po polsku smile.gif )

Pozdrawiam
Qba10

@Cysiaczek: dziękuję za ponowne otworzenie tematu .
hacek
Ściągasz, wrzucasz lib z paczki do katalogu twojej aplikacji, do pliku, który wszędzie includujesz dajesz :
  1. <?php
  2.  . PATH_SEPARATOR
  3.  . 'path/to/phpids/lib'
  4. );
  5.  
  6. require_once 'IDS/Init.php';
  7. $request = array(
  8. 'REQUEST' => $_REQUEST,
  9. 'GET' => $_GET,
  10. 'POST' => $_POST,
  11. 'COOKIE' => $_COOKIE
  12. );
  13. $init = IDS_Init::init('IDS/Config/Config.ini');
  14. $ids = new IDS_Monitor($request, $init);
  15. $result = $ids->run();
  16.  
  17. //Tutaj kod, poniżej daj do foota albo coś, potem możesz wyłącz zastąpić logowaniem do pliku i sendem 
  18. //na pocztę, więcej w example.php i opcjach config.ini
  19.  
  20. if (!$result->isEmpty()) {
  21.  // Take a look at the result object
  22.  echo $result;
  23. }
  24. ?>

i jeśli chcesz zmienić kolejność w tablicy musisz zmienić domyślną wartość 'variables_order' w php.ini

No i rzecz jasna ustawiasz /ids/config/config.ini, musisz tam ścieżki swoje poustawiać i itp. To już nie powinno ci sprawić problemu. A skrypt jest ciekawy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.