Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dziwne zachowanie FCK
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
masterix
Witam,

Pisałem ostatnio skrypt, w który wkomponowałem FCK do pisania newsów. Wgrałem pliki na jeden serwer i wszystko działa ładnie pod każdą przeglądarką. Wgrałem na inny - docelowy dla skryptu - i lipa. Pod IE7 działa ok, pod Operą wyświetla mi TEXTAREA zamiast edytora WYSIWYG a pod FF3 wogóle nic.

Sprawdziłem ścieżkę, poza nazwą domeny jest identyczna. Pliki wgrane są z tej samej wersji FCK. Nie mam pomysłu czego się za bardzo chwycić więc wszelkie wskazówki mile widziane smile.gif

pzdr.
kallosz
a pytałeś na stronie producenta fck ?
mike
FCK Editor działa na Operze 9.5 i wyższej.
Na niższych wersjach pojawia się tylko textarea. I nic z tym nie zrobisz.

Obawiam się, że to nie ma związku z serwerwem. Może masz coś nie tak ze scieżkami.
kallosz
tylko dziwna sprawa jest z tym ff3 u mnie na ff fck śmiga bez problemu... zobacz czy wyświetla ci się w ff3 fck na stornie demo fckeditor.net
masterix
Cytat
FCK Editor działa na Operze 9.5 i wyższej.
Aha, o tym nie wiedziałem - dzięki.
Cytat
ylko dziwna sprawa jest z tym ff3 u mnie na ff fck śmiga bez problemu... zobacz czy wyświetla ci się w ff3 fck na stornie demo fckeditor.net
No właśnie wyświetla. Tak samo jak na tej innej domenie/serwerze.

A co ze ścieżkami może być nie tak skoro są identyczne? Może jakieś chmody? Przeglądałem pobieżnie to są takie same, ale wszystko nei sposób przejrzeć.
kallosz
problemem moze byc serwer. jak wygladaja twoje sciezki ? jesli zaczynasz od / serwer moze to inaczej interpretowac....
masterix
Ścieżki zawierają http://adres.pl/itd.
Może serwer zabrania otwarcia takiej ścieżki? A taką mam bo FCK w CI nie chciał mi "łyknąć" jej w innej postaci.
kallosz
takich sciezek nie stosuj .... podawaj od glownego katalogu
masterix
Niby wiem, ale coś inaczej nie działało. Jak podałem od /home/domena itd to nie łapało mi FCK. Sprawdzaliście coś podobnego może?

Rozwiązane, udało się znaleźć ścieżkę smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.