Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Instalacja mysql phpNuka w lycosie!
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
Radzio_CK
Witam! Postanowiłem zainstalować php-nuke zgodnie z instrukcjami podanymi na stronie www.pjp.prv.pl.
W pwnym momencie instrukcji pisze:
Cytat
Otwórz po przerzuceniu plików PHPMyAdmina i za pomocą okienka SQL wykonaj plik znajdujący się w katalogu SQL (jeden z katalogów po rozpakowaniu Nuka). Wykonaj znaczy - zaznacz plik przez "przeglądaj" i kliknij wykonaj.

Przerzuciłem pliki ale nie wiem jak to wykonac. Mam konto na tripodlycos.co.uk. Czy mógłby mi ktoś napisać jak należy zainstalować ten plik w phpmyadmin? THX z góry. :? 8O :cry:
damians
musisz exportować plik który jest w katalogu sql.
Ive
dokładnie to tak:
logujesz się > Site building tools > PHP4U > (tutaj masz widoczną nazwe tabeli i usera oraz host - pod Manage your database) Klikasz w Manage your database > w nowym oknie (jeśli masz tabele) zejżdżasz scrollem do miejsca gdzie pisze: "Or Location of the textfile :" pod tym, masz pole input i guzik "Przeglądaj" wybierasz plik z katalogu php NukeSQL i klikasz "GO" i to wszystko ;]
Radzio_CK
To wiem ale wyskakuje mi błąd
Cytat
Database musicservice1_uk_db
Error  

SQL-query :  [Edit]  

--

MySQL said:  

You have an error in your SQL syntax near '--' at line 1
Back
Ive
z tego co pamiętam to na początku pliku nuke.sql są jakieś komentarze czy coś w tym stylu rozpoczynające się od znaku '--' którego sql nie potrafi zinterpretować więc ja u sebie w skrypcie wywaliłem wszystkie te linijki zaczynające się od znaku '--' i sądze ze dobrze mi działa ten skrypt chociaż nie sprawdzał wszystkich z jego modułów(instalowałem na localhoscie! - nie wiem jak to działać będzie na normalnym servie)
essey
ja mimo wszystko polecam ci zainstalowanie postnuka, jest to udoskonalona wersja PhpNuka i ma mniej bledów - oczywiscie jest wersja polska winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.