Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dziwne zachowania domeny
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
trucksweb
nie wiem gdzie to dac, wiec jakby to byl zly dzial to prosze przeniesc party.gif

W piatek dokonalem zmiany serwera oraz delegacji domeny. W ciagu 24h, DNSy domeny przeniosly sie na nowy serwer i wszystko dzialalo. Pozniej okazalo sie, ze subdomeny nie dzialaja wiec admin nazwa.pl kolejny raz zmienil delegacje domeny tym razem po nazwie serwera. Niestety subdomeny po mimo, ze minelo ponad 72h ! nadal pamietaja stare przekirowania, ktore byly ustawiane porzez Cpanel na poprzednim serwerze. Ani netart ani az nie wiedza czemu tak dlugo istnieja te przekierowania. Tym bardziej ja/
Domena jak i subdomeny na az.pl zostaly usuniete w sobote.
Dzis jes piatek a problem dalej wystepuje dry.gif

Nie ma przekirowan w skryptach, naglowkach ani nigdzie indziej. Na netart.pl sa utworzone poprawnie subdomeny- zakladal je sam admin.
Kocurro
Podaj nazwę domeny, dawny adres ip, nowy adres ip a ja Ci powiem co nie działa.

pozdr.
trucksweb
domena 4trucks.pl

nowy ip: 85.128.128.10
stary ip: 62.146.68.47
Kocurro
Coś mi się zdaje, że źle podałeś adres ip nowy bo teraz jest oddelegowane na adres ip: 85.128.242.221 ...

podaj, który jest poprawny oraz te subdomeny co Ci nie chodzą - bo u mnie Twoja strona chodzi.

pozdr.
trucksweb
tak, zle skopiowalem :/

subdomeny: forum.4trucks.pl galeria.4trucks.pl wszystkie przekierowuja na sklep.4trucks.pl co byc nie powinno
Kocurro
Wyjście z wgeta:

Kod
Resolving forum.4trucks.pl... 85.128.242.221
Connecting to forum.4trucks.pl|85.128.242.221|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 301 Moved Permanently

Więc chodzi o konfigurację apache'a, która jest niepoprawna. Problemem nie są dns'y bo nie jest przekierowanie na poziomie dns'ów.

Musisz pomolestować admina o konfigurację apache'a - podejrzewam, że to nie jest efekt działania skryptu php, który wysyła nagłówek przekierowania. Sprawdź pliki .htaccess czy w nim nie masz przekierowania. Należałoby także sprawdzić konfigurację vhostów.

pozdr.
Łukasz
trucksweb
hmm ale vhosty moze sprawdzic admin? albo jak je sprawdzic ?

htaccess jest czysty
Kocurro
vhosty robi admin. Poza tym jeśli to nie jest Twoja strona: motoleasing.pl - to szybko zmieniaj hosting bo możesz mieć niespodzianke.

Kod
Cookie coming from sklep.4trucks.pl attempted to set domain to motoleasing.pl

pozdr.
Łukasz
trucksweb
nie moja ale klienta, i to sa oba jego serwisy

//no i dzieki za pomoc
Kocurro
Nie ma sprawy smile.gif

pozdr.
Łukasz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.