Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML][JavaScript]odpowiednik <blink>
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
shreker
Witam Panowie, mam pewien problem, chcę część tekstu wyróżnić ( ma migać ). Jak wiadomo jest coś takiego jak <blink>, ale działa to po firefoxem, operą, netscapem, a pod explorerem "0" efektu ;-)
Czy znacie może jakiś kodzik uniwersalny, przynajmniej żeby działało pod firefoxem i "nieśmiertelnym" explorerem questionmark.gif?
Maxik
Jak można przeczytać pod IE nie zadziała. http://www.kurshtml.boo.pl/css/dekoracja,tekst.html
shreker
Maxik - A jakim cudem może działać blink w IE, skoro u wszystkich nie działa questionmark.gif?
decha-design
hmmm ... a coś takiego?

1. <p style="text-decoration: blink;">
  2. jakiś tam tekst ...
  3. </p>
shreker
Dzięki za pomysł, ale też tak próbowałem, niestety ta sama sytuacja, pod IE brak efektu ;-(
Maxik
Wybacz nie dałem linka: http://www.kurshtml.boo.pl/css/dekoracja,tekst.html
shreker
Maxik - dzięki, ale chyba się nierozumiemy ;-)
Wiem jak działa blink, ale chodzi o "coś" uniwersalnego, co będzie działać pod IE i Firefoxem, a nie tylko pod firefoxem. Blink pod IE niestety nie działa - tekst nie migoce.
decha-design
to daj w javascripcie, tekst w divie, ktory co 0.5s bedzie znikal i zapętl to ... bedzie dzialac pod wszystkim ...
WojtasSP320
To może kawałek JS:

1. <script type="text/javascript">
  2. function migocz(ID)
  3. {
  4. e = document.getElementById(ID);
  5.  
  6. if (e.style.visibility != 'visible') {e.style.visibility = 'visible';} else {e.style.visibility = 'hidden';}
  7. }
  8. </head>
  9.  
  10. <span id="text">Jakiś sobie tekst</span>
  11. <script type="text/javascript">
  12. cos = setInterval("migocz('text');",500); // 500 to ilość milisekund wyświetlania/chowania
  13. </body>
  14. </html>
shreker
DZIĘKI WojtasSP320 !
WojtasSP320
Ju Łelkam! smile.gif

P.S. pamiętaj,żeby ID się nie powtarzało.
Maxik
To może dodać sprawdzanie przeglądarki i jeśli IE to sposób WojtasSP320, w innej zadziała css Zawsze to mniej javascriptu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.