Witam...
Czy wiecie cos na temat o takim problemie?
Otoz.. mam taki problem.. ze czasami... JEDNO klikniecie np. w link skutkuje podwójnym jego wykonaniem.
Z założenia powinna wykonać sie tylko jedna funkcja... a nie jest tak... Wykonuja sie dwie.. jedna w niewidoczna dla użytkownika.
Sprawdzając to na bazie to po jednym kliknięciu dopisują sie 2 rekordy... gdzie w INSERT jest tylko dodawany jeden...
taki blad wystepuje czasami... a zwykle jest ok
o co w tym chodzi?!?!?
w czym moze tkwic problem? w sesjach? includach? niezadeklarowanych zmiennych? blednych zapytaniach? moze ktos z takim przypadkiem sie spotkal?
Prosze o odpowiedz
Raffuss
2.10.2008, 21:21:26
Przydałby się kod generujący owe podwójne wykonanie..
Jeżeli to jakiś formularz, może by tak dać mu stempel by nie mógł się wykonać wielokrotnie..?
Jest to strona (gra internetowa)
W głównym indexie jest switch na podstrony. A na podstronach sa linki które pelnia jakaś funkcje... czasami funkcja odpala sie dwa razy... zamiast raz...
Nie wiem o co z tym chodzi, od tygodnia sie głowie... W poprzednim layout'cie to nie wystepwowalo...
W każdym bądź razie próbowałem rozbierać stronę na części...
Problem mozliwe ze tkwi z indexem głównym.. bo jak pozostawiłem zwykła podstronę i odpalałem funkcje to nie wystąpił ten przypadek.. może taki przypadek..
W kazdym badz razie w czyms musi byc blad...
Nie wiem czy to sesje, includy, niezadeklarowane zmienne, bledne zapytania? albo moze CSS ?
Nie wiem.. a moze problem tkwi ze kazda podstrona tez ma taki <html> itd...?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.