Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL][AJAX]Dziwny problem z "odswiezaniem w tle"?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mazc
Witam...

Czy wiecie cos na temat o takim problemie?

Otoz.. mam taki problem.. ze czasami... JEDNO klikniecie np. w link skutkuje podwójnym jego wykonaniem.

Z założenia powinna wykonać sie tylko jedna funkcja... a nie jest tak... Wykonuja sie dwie.. jedna w niewidoczna dla użytkownika.

Sprawdzając to na bazie to po jednym kliknięciu dopisują sie 2 rekordy... gdzie w INSERT jest tylko dodawany jeden...

taki blad wystepuje czasami... a zwykle jest ok

o co w tym chodzi?!?!?
w czym moze tkwic problem? w sesjach? includach? niezadeklarowanych zmiennych? blednych zapytaniach? moze ktos z takim przypadkiem sie spotkal?

Prosze o odpowiedz
Raffuss
Przydałby się kod generujący owe podwójne wykonanie..
Jeżeli to jakiś formularz, może by tak dać mu stempel by nie mógł się wykonać wielokrotnie..?
mazc
Jest to strona (gra internetowa)

W głównym indexie jest switch na podstrony. A na podstronach sa linki które pelnia jakaś funkcje... czasami funkcja odpala sie dwa razy... zamiast raz...

Nie wiem o co z tym chodzi, od tygodnia sie głowie... W poprzednim layout'cie to nie wystepwowalo...
W każdym bądź razie próbowałem rozbierać stronę na części...

Problem mozliwe ze tkwi z indexem głównym.. bo jak pozostawiłem zwykła podstronę i odpalałem funkcje to nie wystąpił ten przypadek.. może taki przypadek..

W kazdym badz razie w czyms musi byc blad...

Nie wiem czy to sesje, includy, niezadeklarowane zmienne, bledne zapytania? albo moze CSS ?

Nie wiem.. a moze problem tkwi ze kazda podstrona tez ma taki <html> itd...?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.