Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL]Problem z pobieraniem ID
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
patryk9200
Mam taki problem, że mam kod który wyświetla mi wiadomości które otrzymałem i pod każdą z nich jest button usuń.
Chodzi o to że ten przycisk za każdym razem ma ID ostatniej wiadomości pobranej z bazy danych...
czy coś źle robię?
oto kod:

1. <?php
  2. $user = $userlo;
  3. @mysql_connect ('    ' , '   ' , '    ');
  4. @mysql_select_db ('autos');
  5.  
  6. $zapytanie = "SELECT * FROM maile ORDER BY data_nadania DESC";
  7.  
  8. if ($r = mysql_query ($zapytanie))
  9. {                                            
  10. while ($wiersz = mysql_fetch_array ($r))
  11. {
  12. if($userlo == $wiersz['nadawca']) {
  13. print "<table border='1' width='700px'><tr><td width=\"700px\"><b><font size='4'>Temat: </align><font size=4 color=\"blue\"><align=\"center\">{$wiersz['tytul']}</align></font></b><font size=2><br/><align=left>Nadawca: {$wiersz['nadawca']} <br/> <font size=2>Odbiorca: <font color=\"black\">{$wiersz['odbiorca']}</font><br/><font size=2>Wysłana: {$wiersz['data_nadania']}</align></font></td></tr>
  14. <tr><td colspan=2 style=\"width:700px\"><br /> <p align=center><font size=4 color=black>{$wiersz['tresc']}</align></font></td></tr>
  15. <tr><td style=\"width:700px\" bgcolor=\"silver\">
  16. <script LANGUAGE=\"JavaScript\">
  17. <!-- Begin
  18. function goToURL1() { window.location = \"?page=delete&mail_id=".$wiersz['mail_id']."\"; }
  19. // End -->
  20. </script>
  21.  
  22. <input type=\"submit\" name=\"Usun\" value=\"Usuń\" onclick=\"goToURL1()\"/><a href='?page=odpowiedz'>Odpowiedz</a>       </td></tr>
  23. </table><hr />";
  24. $user = $userlo;
  25. $zapytanie2 = "UPDATE maile SET stan='przeczytana' WHERE odbiorca='$user'";
  26. mysql_query($zapytanie2);
  27. ?>

odkryłem co jest przyczyna....
okazało się, że błąd generuje button.
Bo gdy zrobiłem to samo tylko w postaci linka to działa właściwie...
Wie ktoś jak to rozwiązać?
zelu
Nie konczysz nigdzie petli ani warunku

Pzdr
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.