Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL] Moj pierwszy skrypt
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
blown
Witam,
właśnie raczkuje w php więc prosze o wyrozumiałość i pomoc ;p
Napisałem skrypt który pozwala na połączenie z baza danych i wprowadzenie do niej danych typu; Uzytkownik jego e-mail, strona www itd. I teraz kombinuje coś takiego

CODE
print stripslashes($row["Link strony"]);
pozwala mi to na wyświetlenie mapisu z adresem strony. Jest to zwykły napis. Teraz chce żeby on zamieniał się w link który bede mógł wyświetlić jeszcze na innej stronie. Rozumiem że trzeba pewnie wprowadzić dodatkową zmienną i pokombinowac ale nie wiem i nie moge znaleść niczego na temat tego jak to pobrać i potem przekształcić w link.
ostrylg
Link strony to jest cały adres czy tylko nazwa pliku ?
rafalp
  1. <?php
  2. $link = '<a href="' . stripslashes($row["Link strony"]) . '">NAZWA ODNOSNIKA</a>';
  3. echo $link;
  4. ?>
DREEMus
blown
tak w ogóle ...
  1. <?php
  2. NIE:
  3. print stripslashes($row["Link strony"]);
  4.  
  5. A TAK:
  6. print stripslashes ($row['Link_strony']);
  7. ?>

Cytat
Teraz chce żeby on zamieniał się w link który bede mógł wyświetlić jeszcze na innej stronie.

To musisz sobie zrobić funkcje, która Ci to wyświetli na innej stronie ... inaczej się nie da biggrin.gif
!*!
DREEMus - dlaczego ma być spacja pomiędzy? To ma jakieś znaczenie?
Fishu
DREEMus nie wprowadzaj chłopaka w błąd tongue.gif to nie ważne czy napisze stripslashes([...]) czy stripslashes ([...]), oby dwa sposoby są poprawne. A co do linku, kod rafalp'a powinien Ci działać.
outsider
Nie o spacje tu chodzi ale o cudzyslowia przy Link strony
wookieb
Cytat(*OuTSideR* @ 20.03.2009, 14:26:25 ) *
Nie o spacje tu chodzi ale o cudzyslowia przy Link strony

Obydwa elementy nie mają znaczenia dla poprawności działania skryptu.
erix
Proszę o poprawienie tytułu na opisujący problem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.