Witam. Na potrzeby mojej strony postanowiłem zrobić coś w rodzaju "funkcji od błędów". Polega ona na tym, ze jeśli np. user się rejestruje i nie wpisze loginu to zmienna $message przyjmuje wartość Podaj login. I wyświetla to pod formularzami. Teraz jak zrobić aby napisać funkcję która działa tak:
---------------------------STRONA-----------------------------------------------------------
jeśli nie ma błędów wyświetla treść strony.
---------------------------BŁĄD------------------------------------------------------------
jeśli jest błąd treść strony i cały layout znika z ekranu, i pokazuje się fieldset z treścią błędu uzyskaną przez zmienną $message...
----------------------------------------------------------------------------------------------
To jeden problem
A teraz 2 problem mam zapytanie do mysql np. Select cos From gdzies or die ("tresc bledu");
jak zrobić aby błąd miał postać or die ("$message = jakiś błąd"); a potem wartość $message została wyświetlona przez funkcję od błędów?
Prubowałem tak robić ale wyświetlała się treść choć nie kazałem wywoływać $message
Mam nadzieje, że przedstawiłem moje problemy zrozumiale, Pozdrawiam