Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Klikanie w link w CURL
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mperlam
Mam pobraną stronę dzięki CURL. Chciałbym na tej stronie kliknąć w linki z określonym anchorem (innymi odnośnikami). Czy mógłbym prosić o wskazówkę jak to zrobić?
d3f3nd3r
Jeżeli na swojej stronie otwierasz inną stronę i chcesz dalej otworzyć w swojej stronie jakiś link z tej innej strony (myślę że o taki ci efekt chodzi) to ja to sobie rozwiązałem tak:

Przepuszczam wszystko przez str_replace i zmieniam domenę wczytanej strony na index.php?moja_zmienna= 

potem 
  1. if(isset($_GET[moja_zmienna]))
  2.  
  3. {
  4.  
  5. $link="http://domena.pl/".$_GET[moja_zmienna]."";
  6.  
  7. }

potem dalej obrabiam co mi potrzeba

mperlam
Nie do końca o to chodzi. Mam w zmiennej stronę pobraną dzięki CURL. Teraz chce z tej zmiennej wypisac wszystkie (a w zasadzie wybrane) linki (z określonym anchorem). Nie chce w nie klikac, chce załatwić to w CURL. Mowiac prościej. Odpalam skrypt a on sam klika w okresone linki.
thek
Sorki, ale to mi nieco śmierdzi jakimś botem jeśli tak to pamiętaj, że tego typu rozwiązań tutaj nie lubimy.
mperlam
Nie chodzi mi o żadne spamowanie ani nic w tym stylu. Chce z pewnej strony wypisac do zmiennych tekst kryjacy się za linkami. Zapytacie dlaczego? Chodzi o to, że z niewiadomych przyczyn nie ma ona RSS więc po prostu chce sam stworzyć RSS dla tej strony. Pomozecie? Myślałem np. nad petlą w której biorę szukam link, zapisuje i usuwam ze zmiennej wiec po ponownym szukaniu już go nie będzie. Na pewno jest nieco prostrzy sposób.
thek
W takim wypadku myślę, że powinieneś odczytać strukturę strony i wyszukać te linki z użyciem wyrażeń regularnych, a potem multi_curl, który w tym wypadku powinien być lepszy, gdyż pozwala na równoległe wykonywanie zapytań curla. A te w tym wypadku są lepsze niż każde w kolejce smile.gif
mperlam
No właśnie. Wyrażenia regularne... Wciąż głowię się które z nich użyć. strpos? Mogę prosić o wskazówkę z najlepszym rozwiązaniem? Wciąż nie mogę się zdecydować tongue.gif

Ok, udało się, wykorzystałem substr. Mam jednak mały problem. Chcę kod zamknąć w pętli ale szukam funkcji, która policzy liczbę wystąpień danego tekstu w zmiennej. Czy mogę prosić o pomoc?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.