Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][HTML]Repeat-x
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Twist
Mam kontener z treścią strony, chcę, żeby na lewo od kontenera powielalo sie pionowy pasek czarnego tla a na prawo od kontenera pionow pasek np. czerwonego tła. Jakiś "ludzki" sposób?

Myślałem, nad repeat-x na body i div obejmujacy cala prawa czesc body z CSS powielajacym drugie tlo(wiec nadpisujacym pierwsze). Jest tylko problem z ustawieniem szerokości tego diva na automatyczną (do prawej krawędzi).

Pewnie są jakieś lepsze sposoby dlatego proszę o pomoc smile.gif
pablo89pl
zawsze glowny kontener moze miec position:relative;
a tamte dwa co zawierac beda paski tez position:relative albo absolute w CSSie, muszą być wewnątrz tego kontenera
i teraz definiujesz sobie w CSSie backgrounda, rozmiary, polozenie(top,right,lbottom, left)
Twist
Chyba się nie zrozumieliśmy. Dla zobrazowania pożadanego efektu załączam wizualizacje
Pawel_W
zrób sobie diva, nadaj mu position absolute, width: 50%, ustaw mu tło takie jakie chcesz i wypozycjonuj do lewej/prawej krawędzi okna, powinno zadziałać

przykład masz np. na aqua-solar.pl, zobacz górę strony, po lewej biała, po prawej żółta smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.