W skrypcie jest też moduł służący do dodawania języków.
Wygląda to tak, że w danej tabeli są komórki oznaczające konkretny język, po dodaniu nowego języka, dodawana jest odpowiednia komórka.
Jeśli chodzi o dodawanie nowych rekordów poradziłem sobie przy pomocy funkcji implode. Poradziłem sobie też z edycją i innymi takimi rzeczami, zostało mi jeszcze jedno, z czym mam problem.
Chodzi o przenoszenie rekordów do innej tabeli, gdzie układ pól jest podobny, ale nie taki sam.
Bez wersji językowych radziłem sobie z tym w ten sposób, że w docelowej tabeli tworzyłem rekord z odpowiednimi danymi ze starej tabeli, następnie kasowałem rekord w starej tabeli.
Jednak teraz, przy 'dynamicznych' językach, mam problem.
Kod wygląda tak:
if ($_GET['move'] == 'next') { $id = $_POST['id']; $data = $_POST['data']; $pl = $_POST['pl']; //pobieranie ze starej tabeli { //dodawanie do nowej, kopiowanie zdjęcia, kasowanie starego rekordu i niepotrzebnego zdjęcia mysql_query("INSERT INTO znalazly VALUES('', '".$row['nazwa']."', '".$row['zdjecie']."', '".$row['data']."', '$data', '".$row['link']."', '$pl', '".$row['en']."', '".$row['de']."')"); } }
Zastanawiam się, jak 'opisać' komórki zawierające wersje językowe ze starej tabeli i przypisać to do nowej.