Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP 5. Narzędzia dla ekspertów
Forum PHP.pl > Inne > Książki
MWL
Co sądzicie o tej książce: http://helion.pl/ksiazki/php_5_narzedzia_d...rkel,php5ne.htm

Wydaje się fajna, ale mimo wszystko trochę kosztuje, a wszystko jest niby w dokumentacjach. Ma ktoś ją? Polecacie, czy odradzacie?
ylk
Pozwolę sobie przytoczyć Twoje słowa z innego wątku:
Cytat
Szczerze, po co komu książka od jQuery.
Wystarczy trochę wyobraźni i podstawy angielskiego. Ośmielę się powiedzieć że jakość dokumentacji jest taka sama jak nie lepsza, jak w przypadku php.

Polecam samodzielną naukę.

Po co Ci więc książka do PHP? smile.gif
MWL
jQuery jest proste
PHP, podobnie jak jQuery posiada bardzo dobrą dokumentację.

Narzędzia do PHP niestety nie wszystkie. Większość z nich jest pisana zaawansowanym angielskim.
Właśnie dlatego.
purplefan
Witam!
Jest to mój pierwszy post na forum, więc tym bardziej witam wszystkich :-).
Kupiłem sobie tę książkę i muszę powiedzieć, że się ją bardzo dobrze czyta do poduszki. Aktualnie zajmuję się innymi rzeczami niż php, więc traktuję ją jako wprowadzenie w temat niektórych narzędzi i czytam ją na zasadzie poszerzenia wiedzy raczej w aspektach teorii. Autor podaje kilka przykładów, ale żeby zrobić coś konkretnego na pewno trzeba będzie sięgnąć głębiej (zapewne w dokumentację :-) ).
Dobrze jest sobie poczytać w ojczystym języku, nie trzeba się wiele zastanawiać.
Książka napisana jest dość przystępnym językiem.
Oczywiście zawiera kilka pomyłek (jak to książki z helionu ;-) ).
Jeśli ktoś chce podejść do niej w taki sam sposób jak ja, to ją polecam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.