Mam 17lat i już grubo myślę nad zawodem programisty. Głównie oczywiście wszystko co związane z webmasterstwem. Strony oparte na htmlu, css robie "na lajcie", w php znam podstawy, liznąłem grafiki (robiłem jakoś rok temu zlecenia na layouty), potem oczywiście musiałem się wkręcić w głupie sieciówki i napieprzanie 24/7 zamiast się rozwijać. Od kilku miesięcy ogarnałem i bawie sie w grafice, koduje sobie szablony, tworze coś tam w php.
Chciałbym się w tym rozwijać, a przecież wiadomo że w tej dziedzinie doświadczenie zdobywa sie na własną rękę.
Na początek chciałbym poznać w stopniu celującym php. Czytałem o tych frameworkach, programowaniu obiektowym itd. tylko jak to ogarnąć? Pchać sie na wszystko od razu?
Oczywiscie pierw musze poznać dobrze php, potem obczaić obiektówkę, a następnie frameworki?
Tak, zaraz napiszecie żeby zamiast pisać bezsensowny temat na forum wziąć się do roboty, ale chciałbym się uczyć dynamicznie a nie raz jedno, raz drugie, jeszcze do tego w złej kolejności.
Jak Wy zaczynaliście w PHP?
Oczywiście podczas późniejszego etapu nauki PHP bede chciał zahaczyć o inne przydatne języki programowania, ale na razie chciałbym po prostu wiedzieć mniej więcej w jakim kierunku się rozwinąć przy nauce PHP.
Za wszelkie sugestie, odpowiedzi z góry dzięki.
Pozdrawiam
P.S Nie "zjedzcie" mnie