Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Potwierdzenie Rejestracji
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
Gieros
mam taki problem...
napisałem skrypt rejestracji użytkownika, dane są przechowywane w bazie danych, ale... to nie jest istotne ;]

chce, alby po kliknięciu przycisku (zatwierdzeniu danych) został wysłany na podany w formularzu adres, email z adresem do potwierdzenia rejestracji.
funkcja mail() raczej nie rozwiązuje mojego problemu...
wydaje mi sie po za tym, a nawet jestem pewien, że jest jakis inny sposób aby wysłać tego maila :] ta metoda jest stosowane w wielu serwisach, więc jeśli ktoś się z tym bawił to proszę o pomoc
itsme
funkcja mail() raczej nie rozwiązuje mojego problemu...
wydaje mi sie po za tym, a nawet jestem pewien, że jest jakis inny sposób aby wysłać tego maila :] ta metoda jest stosowane w wielu serwisach, więc jeśli ktoś się z tym bawił to proszę o pomoc

tak szczerze mowiąc to ja nic nie rozumiem skoro piszesz iz mail nie rozwiazuje problemu zas z drugiej strony szukasz rozwiazania przy pomocy wyslania e-maila ...

troche zagmatwales ... powiedz co chcesz ale jasniej ...
pytanie: dlaczego mail() jest złą opcją ?
Gieros
sorry, że zawróciłem głowę, już wszystko pojąłem tongue.gif

wydawało mi się, że jeżeli wyślę taki skrypt na serwer nie zadziała, gdyż będzie inaszej skonfigurowany, ale okazuje się że działa tak jak powinno
a problem wynikł z tego, iż przeglądalem inny skrypt do wysyłania maili, tam bylo to troche inaczej rozwiązane i nie potrafiłem tego zrozumieć do końca...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.