Witam,
chciałbym zapytać o praktyczne wykorzystywanie Twitter Bootstrap w firmach tworzących strony www / agencjach reklamowych.
Z tego co zauważyłem framework zyskuje na popularności, w większości ogłoszeń o pracę (front-end developer itp.) jest już wymagany.
Do tej pory przy tworzeniu stron podpinałem grafiki pod gotowe cms'y modyfikując css, moduły...
Nie można stać w miejscu i chciałbym się nauczyć paru nowych rzeczy a właśnie na myśl przyszedł mi Bootstrap właśnie z tego powodu że jest coraz popularniejszy.
Aby szybciej się nauczyć chciałbym się zapytać czy i jak jest wykorzystywany. Czy są to elementy, czy całe strony są budowane w oparciu o niego? Przydaje się bardziej przy tworzeniu portali i standardowych stron firmowych czy powiedzmy przy zaawansowanych graficznie stronach z mnóstwem animowanych poprzez jQuery elementów? A jak jest z samym LessCss o który jest oparty Bootstrap, czy używa się go równolegle w projektach? I ostatnie czy Bootstrap stosuje się jako jedynego "dawcę" elementów czy też dopisywane są własne części?
Oczywiście chodzi mi o takie ogólne odpowiedzi i obraz sytuacji a nie szczegóły.
Pozdrawiam
PS. Czy może zamiast Bootstrap popularniejsze są w firmach inne framework'i, jakie?