Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][HTML] Linia od lewej strony do końca tekstu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bahh
Mam dosyć niestandardowy problem. Mam nagłówek (na różnych podstronach inny, więc różnej szerokości) i pod nim od początku ekranu do końca tekstu ma być linia (nagłówek wycentrowany)

Tak jak na tym zdjeciu:

Jak rozwiązać taki problem? Próbowałem zrobić after z 50% szerokości i left:0 a sam nagłówek mial border-bottom ale na każdej przegladarce było minimalne przesunięcie w różnych kierunkach (góra, dół).
MeGusta
Dodaj w css:

1. width: auto;
  2. //dodatkowo dla marginesu
  3. padding-left: 10px;
  4. padding-right: 10px;
bahh
nic to nie zmieniło
MeGusta
Daj twój obecny kod.
bahh
  1. .titleline { text-align:center; }
  2. h2 { display:inline, border-bottom:2px; padding:0; margin:0; font-size:16px; }
  3. h2:after { position:absolute; margin-top:24px; content: " "; width:50%; height:2px; background-color:#000; left:0; }
  4. </style>
  5.  
  6. <div class="titleline">
  7. <h2>Nasz serwis</h2>
  8. </div>

Kod wyglądał mniej więcej tak (skasowałem go już) - margin-top w h2:after miał mieć taką wartość, by nachodził na bordera h2. Każda przeglądarka inaczej stylizuje trochę czcionki i tekst i nie zawsze nałożą się te 2 linie
trueblue
Na razie tyle: http://jsfiddle.net/ch2kzp3x/
Nie rozumiem dlaczego chcesz nałożyć border-bottom z tekstu na tą linię.
bahh
By zrobić linię od prawej strony zmieniam left na right - wszystko działa ale pojawia się suwak przy urządzeniach mobilnych - jakiś sposób na rozwiązanie tego?
trueblue
overflow:hidden dla .titleline i pokombinuj z padding-bottom lub wysokością.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.