followc
28.07.2015, 22:08:44
Witam,
mam pytanie na które znam jedną odpowiedz - korzystam z niej całkiem regularnie, ale zastanawia mnie czy jest to sposób "profesjonalny", czy istnieje może lepsze rozwiązanie. Otóż powiedzmy, że na stronie jest kilka pól wyboru i dopiero po zaznaczeniu któregoś wyświetla się odpowiednia dalsza treść. Czy ta treść powinna być tworzona jakoś dynamicznie, czy może jednak rozwiązanie typu display: none i za pomocą np jQuery rozwijanie reszty jest ok? niby działa, niby jest ok, ale wygląda mi to bardzo amatorsko. To jak to jest... są lepsze rowiązania?
RaiZeN
28.07.2015, 22:27:26
Raczej użytkownik nie będzie ci zaglądał w kod, więc póki działa nie powinno być problemu.

I nie [Java] tylko [Javascript]
followc
28.07.2015, 22:30:05
Cytat(RaiZeN @ 28.07.2015, 23:27:26 )

I nie [Java] tylko [Javascript]
Słuszna uwaga:p
thek
28.07.2015, 23:02:10
Zależy od Twoich preferencji, objętości treści oraz podejścia do SEO. Zauważ, że dociąganie AJAX-em to pogorszenie tego ostatniego. Z kolei ogrom tekstu zazwyczaj powoduje, że zanim skrypt zacznie działać jak trzeba, część strony nie jest dostępna czy widoczna. Ja osobiście w przypadku w miarę małych wolę raz zaciągnąć i mieć spokój. Nie atakujemy serwera żądaniami asynchronicznymi kilkukrotnie.