Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][CSS][HTML]Niewidoczne elementy - co z nimi?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
followc
Witam,
mam pytanie na które znam jedną odpowiedz - korzystam z niej całkiem regularnie, ale zastanawia mnie czy jest to sposób "profesjonalny", czy istnieje może lepsze rozwiązanie. Otóż powiedzmy, że na stronie jest kilka pól wyboru i dopiero po zaznaczeniu któregoś wyświetla się odpowiednia dalsza treść. Czy ta treść powinna być tworzona jakoś dynamicznie, czy może jednak rozwiązanie typu display: none i za pomocą np jQuery rozwijanie reszty jest ok? niby działa, niby jest ok, ale wygląda mi to bardzo amatorsko. To jak to jest... są lepsze rowiązania?
RaiZeN
Raczej użytkownik nie będzie ci zaglądał w kod, więc póki działa nie powinno być problemu. wink.gif
I nie [Java] tylko [Javascript]
followc
Cytat(RaiZeN @ 28.07.2015, 23:27:26 ) *
I nie [Java] tylko [Javascript]

Słuszna uwaga:p
thek
Zależy od Twoich preferencji, objętości treści oraz podejścia do SEO. Zauważ, że dociąganie AJAX-em to pogorszenie tego ostatniego. Z kolei ogrom tekstu zazwyczaj powoduje, że zanim skrypt zacznie działać jak trzeba, część strony nie jest dostępna czy widoczna. Ja osobiście w przypadku w miarę małych wolę raz zaciągnąć i mieć spokój. Nie atakujemy serwera żądaniami asynchronicznymi kilkukrotnie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.