Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Nowy projekt Symfony2
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kyez
Witajcie.

Od kilku dni borykam się z utworzeniem działającego projektu w Symfony 2. Kożystam z PHPStorm'a i mam opcje wybrania Symfony Project gdy zakładam nowy projekt. IDE pobiera wtedy najnowszą wersję SF do wybranego katalogu. Jako serwer korzystam z MAMP'a. Próbuję uruchomić stronę w konsoli ale dostaję następujący komunitat:
  1. PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20121212/newrelic.so' - dlopen(/usr/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20121212/newrelic.so, 9): image not found in Unknown on line 0
  2.  
  3. [Symfony\Component\Debug\Exception\ContextErrorException]
  4. Warning: date_default_timezone_get(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the
  5. date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still get
  6. ting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set
  7. date.timezone to select your timezone.
  8.  

Nie bardzo wiem co mam zrobić.

Pozdrawiam, Przemek.
ohm
Znajdź plik php.ini który odpowiada za cli i dla apache2 i ustaw w nich timezone na np Europe/Warsaw
Co do brakującego rozszerzenia, to musisz je usunąć (albo dowiązanie, albo także w php.ini)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.