Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: php AUCTION FOTKI
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
White Wolf
Mam maly problem moze ktos mi pomorze mianowicie zainstalowalem php auction 2.1 wszytko przebieglo poprawinie ale podczas testu wystawienia aukcji podczas ladowania zdjencia pojawia sie ten komunikat :

Warning: copy(): open_basedir restriction in effect. File(/home/user/phpauction/uploaded/50e524354e958256a759a5e97d14c7d1.gif) is not within the allowed path(s): (/home/jaksa1:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php:/tmp) in /home/jaksa1/public_html/aukcja/sell.php on line 163

Warning: copy(/home/user/phpauction/uploaded/50e524354e958256a759a5e97d14c7d1.gif): failed to open stream: Operation not permitted in /home/jaksa1/public_html/aukcja/sell.php on line 163

Chomdy mam ustawione dobrze bo ustawialem wedlug instrukcji moze jednak jakis pominolem hmm nie wiem juz co robic pomocy kto wie co jest tego przyczyna i jak sie tego pozbyc
LBO
jak dla mnie masz albo zle posutawiane scieżki (folder uploadu) albo/i jednak cos nabroiles z tymi chmodami.. radzilbym jeszcze raz przeleciec instrukcje i poustawiac co i jak
mike
1. Prosze poprawić posta. Wywal pogrubienie a błędy wstaw w [ quote ]
2. Netykiety widzę też nie znasz. Nie ma co się wydzierać. Popraw temat wątku. Nie ma powodu by pisać tam dużymi literami.
3. Prawdopodobnie próbujesz przenieść uploadowany obrazek za pomoca copy() co jest błędem. Do tego służy move_uploaded_file()

Bez kowałka kodu to Ci mogę tylko tyle powiedzieć.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.