Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: :[ Skrypt subskrypcji Fatal error
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
hub3rt
Mam subskrypcje. Kiedy wchodze na strone www.xxx.xxx.pl/mail-lista/mail/index.php do strony administratora wyskakuje mi to:
Fatal error: You are not allowed to include files. in index.php on line 2

Juz kiedys mialem podobny problem ze skryptem newsow ale nie wiem co to includowanie plikow czy cos takiego, bo to zapewne z tego powodu wyskakuje mi powyzszy error. I tu zwracam sie do kogos cierpliwego, bo zabawe z php zaczalem dosc niedawno i...moja prosba brzmi...:
Co mam zrobic ze skryptem zeby ten error nie wyskakiwal?
.dragonfly
Jest to spowodowane zakazem includowania plikow przez serwer. Przyznaje ze pierwszy raz sie z czyms takim spotkalem smile.gif

A odnosnie includowania - includowanie to inaczej wlaczanie jednego pliku w drugi. Pozwala to np. na unikniecie pisania tego samego kodu w kilku plikach. Zalozmy ze chesz zrobic plik konfiguracyjny do bazy danych:

[php:1:3ecb2cf7d3]<?php
$db_host="localhost";
$db_user="root";
$db_pass="pass";
$db_name="testowa_baza";
?>[/php:1:3ecb2cf7d3]
Calosc zapisujesz jako np. plik db.inc
Dzieki temu w dowolnym pliku mozesz napisac

[php:1:3ecb2cf7d3]<?php
include ("db.inc");
?>[/php:1:3ecb2cf7d3]

co spowoduje automatyczne wlaczenie w.w pliku w aktualny. Teraz nie muszisz zmieniac zmiennnych w wielu plikach. Wystarczy jeden smile.gif
hub3rt
to znaczy ze musze tylko usunac...to znaczy przerobic w plikach czy pliku funkcje include na pelny skrypt php..
.dragonfly
Jesli nie mozesz nic wskurac u admina poprostu przekopiuj zawartosc pliku ktory includujesz do pliku index.php. I bedzie git
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.