Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zapytanie z MySQL w PHP
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bartucha82
Witam.
Mam takie oto zapytanie w języku SQL:
  1. SET @rownum:=0;
  2.  
  3. SELECT @rownum:=@rownum+1 AS Lp,nr_ki nr_inw,ki.nazwa_ki nazwa,ilosc szt,data_przyj DATA,lokalizacja.nazwa lok,concat(osoby.nazwisko,' ',osoby.imie) kto
  4. FROM ki,lokalizacja,osoby WHERE ki.id_miejsca=lokalizacja.id_lokal AND ki.id_osoby=osoby.id_osoby
  5. #AND ki.id_osoby='1'
  6. #ORDER BY ki.nr_ki
  7. UNION
  8. SELECT @rownum:=@rownum+1 AS nr,concat(gr_rodz.numer,'-',nr_inw_stnw) nr_inw,stnw.nazwa,ilosc,stnw.data_przych DATA,lokalizacja.nazwa lok,concat(osoby.nazwisko,' ',osoby.imie) kto
  9. FROM gr_rodz,stnw,lokalizacja,osoby WHERE stnw.id_miejsca=lokalizacja.id_lokal AND stnw.id_osoby=osoby.id_osoby AND gr_rodz.id_gr_rodz=stnw.id_gr_rodz
  10. #AND (stnw.id_osoby='1')
  11. UNION
  12. SELECT @rownum:=@rownum+1 AS nr,concat(skr.numer,'-',nr_inw,'/',nr_inw2) nr_inw,st.nazwa,nr_dow_wprow_ewid=nr_dow_wprow_ewid,st.data_nabycia DATA,lokalizacja.nazwa lok,concat(osoby.nazwisko,' ',osoby.imie) kto
  13. FROM skr,st,lokalizacja,osoby WHERE st.id_lokal=lokalizacja.id_lokal AND st.id_osoby=osoby.id_osoby AND skr.id_skr=st.id_skr
  14. ;#AND (st.id_osoby='1');
. Wrzuciłem je sobie do pliku txt żeby łatwo w MySQL wyświetlać interesujące mnie info. Moje pytanie brzmi czy używając mysql_query z tym zapytaniem muszę tylko wyrzucić średniki na końcu żeby dostać się do tego info z poziomu PHP?
kwiateusz
Proszę o zapoznanie się z tematem: Temat: Tematyka i zasady panujące na forum Przedszkole a następnie czekam na PW z poprawnym tagiem.

Do tego czasu temat pozostanie zamknięty.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.