Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]logowanie sie skryptu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pavlaq
Witam

Mam napisany parser, ktory chce wykorzystac w stronie ktora wymaga zalogowania sie. Potrzebuje kawalek kodu dzieki ktoremu skrypt bedzie sie sam logowal. Logowanie oparte jest o metode post

1. <?php
  2. <html>
  3. <head>
  4. <META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2">
  5. <META HTTP-EQUIV="EXPIRES" CONTENT="0">
  6. <LINK REL="StyleSheet" HREF="../style.css" TYPE="text/css">
  7. </head> <form action="stats.php" method="post">
  8. <input type="hidden" name="page" value="loginsklep">
  9. <input type="hidden" name="PHPSESSID" value="4b3330ce607c87d7b62e82c5f975fce0">
  10.  
  11. Login<br>
  12. <input type="text" name="login" value="">
  13. <br>
  14.  
  15. Has&#322;o<br>
  16. <input type="password" name="passwd" value="">
  17. <input type="submit" name="submit" value="Loguj">
  18.  
  19. </form>
  20. ?>

Moze jest ktos tak mily i mi pomoze?
vtuner
Ja zawsze robię tak:

Jeżeli użytkownik zaznaczy opcję automatycznego logowania to system przy następnej wizycie sprawdza IP ostatniego logowania, jeżeli się zgadza to loguje użytkownika. Natomiast, jeżeli mamy do czynienia ze zmiennym IP to po prostu wyłączam opcje sprawdzania poprzedniego IP i zawsze loguje automatycznie.
pavlaq
wlasnie o to chodzi ze nie ma opcji automatycznego logowania po 2 skrypt ma sie sam logowac bez mojej pomocy
vtuner
No to zrób, że przy każdej wizycie system sprawdza IP ostatniego logowania, jeżeli się zgadza to loguje użytkownika. Natomiast, jeżeli mamy do czynienia ze zmiennym IP to po prostu wyłączam opcje sprawdzania poprzedniego IP i zawsze loguje automatycznie.

Bez zaznaczania żadnej opcji.
pavlaq
wiudze ze mnie nie zrozumieliscie, parser sciaga informacje z innej strony do ktorej nie mam dostepu na serwer zeby zmienic logowanie, strona jest zewnetrzna i skrypt ma sie zalogowac przez podane w nim dane
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.