Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: skrypt supermemo do nauki
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Ninanoki
chciałbym,aby na pustej stronie pojawiło się losowe pytanie z bazy a po kliknięciu przycisku "Pokaż Prawidłową Odpowiedź" pojawiła się pod spodem.obok drugi przycisk do wyświetlenia kolejnego losowego pytania ale bez powtarzanych.

chciałbym też żeby pojawiły się 3przyciski: Wiem,Niepewny,Nie Wiem i potem już tej osobie nie pojawiało się pytanie jeśli zna odpowiedź.np wiem=100%,niepewny 50%,nie wiem 0%.
100% się nie wyświetlają ponownie.
50% są powtarzane są potem razem z losowymi ale tylko raz.
0% są powtarzane są potem razem z losowymi 2razy.

zrobiłem tabelę id,question,answer.

wstydnis.gif po kliknięciu "pokaż prawidłową odpowiedź" pojawia się odpowiedź ale jest jest losowa a nie dotycząca tego pytania i nigdzie nie jest zapisywane czy pytanie już temu człowiekowi się wyświetliło.proszę o pomoc lub źródła gdzie szukać.

<input name="question" type="submit" value="Question" /><br />
<input name="answer" type="submit" value="Answer" /><br />
<input name="hints" type="submit" value="Hints" /><br />

<?php
if (isset($_POST['question']))
{
$query = "SELECT * FROM quiz ORDER BY RAND() LIMIT 1";
$result = mysql_query($query);

while($row = mysql_fetch_array( $result ))
{
echo $row['question'];
}
} else if (isset($_POST['answer'])) {
echo "\nanswer";

} else if (isset($_POST['hints'])) {
echo "\nhints";
}
?>
nexis
Zgłoś się z konkretnym problemem, a nie z całym pomysłem! Jeśli jesteś bardzo leniwy zapraszam na dział ogłoszeń płatnych.
Cienki1980

Proszę zapoznać się z Tematyką i zasadami panującymi na forum Przedszkole i dodać poprawny tag do tematu.

W innym przypadku wątek zostanie zamknięty.
PS:proszę również o używanie BBCode
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.