Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: czas przegądania strony...[php]
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
piter14
Hejo ma ktoś może jakiś skrypcik lub powiem mi jak zrobić licznik czas ile osoba była na podstronie...

z góry dziękuje
kicaj
poczytaj o sesjach...

na poczatku zainicjuj sesje, a potem sprawdzaj na kazdej stronie czy nady user jest jeszcze, jesli tak do aktualizuj date ostatniego wizyty, potem tylko oblicz ile to minut...
piter14
znalazłem łatwiejszy sposób i nawet nie muszę się sesjami bawić... a oto on:
gdy ktoś wchodzi na strone to skrypcik sprawdza która jest godzina a gdy ktoś wychodzi to otwiera sie okienko w którym jest też skrypcik i on równiez zapisuje godzine...później jedno od drugiego odejmujey i wiem ile był czasu na podstronie tongue.gif nawet sie sesji nie musze uczyc biggrin.gif
tylko gorzej bedzie jak zdąży zamknąć to okienko zanim sie krypt uruchomi :|
PrZeMoL
no co Ty z okienkiem chyba oszalales smile.gif
PMadej
Cytat
znalazłem łatwiejszy sposób i nawet nie muszę się sesjami bawić... a oto on:
gdy ktoś wchodzi na strone to skrypcik sprawdza która jest godzina a gdy ktoś wychodzi to otwiera sie okienko w którym jest też skrypcik i on równiez zapisuje godzine...później jedno od drugiego odejmujey i wiem ile był czasu na podstronie tongue.gif  nawet sie sesji nie musze uczyc biggrin.gif
tylko gorzej bedzie jak zdąży zamknąć to okienko zanim sie krypt uruchomi :|

bez urazy ale tak glupiego sposobu jak popup on exit nie widzialem ... sesje sa uniwersalne i niezawodne ... a sam stwierdziles ze to nie bedzie zawsze dzialac
rzseattle
nie wspominajac o nerwach uzytkownikow... angrysmiley.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.