Cytat
Chcialbym tez przypomniec, ze to nagranie pokazal komitet wymienionego juz M. K., aby oslabic notowania Kwasniewskiego. Ale jak widac im nie wyszlo, bo ludzie sie tym nie przejeli.
Jak dla mnie nie ma to wiekszego znaczenia, kto to pokazal i kiedy. Na pewno byla to sytuacja autentyczna, inaczej K. domagal by sie sprostowania.
Cytat
To tak samo spytajcie sie amerykanów jak wyglądało życie polaków na wojnie na discovery kiedyś słuchałem jakiegoś głupka (niby wielki historyk dr prof i co on tam jeszcze niemiał) który uważał że obozy koncentracyjne to jakiś wymysł polaków, i jak takiego zrozumieć?
Ja kiedys ogldalem program o Enigmie, otoz powiedzieli w nim ze wynalezli ja Anglicy, a zbudowali Amerykanie. Polacy sie jedynie jakos tam 'przyczynili'. Z kolei o II W.Ś to mowia jedynie o wspanialosci niemieckiej armii i Blitzkriegu. Jaki to sukces Niemcy odniesli pod Westerplatte i wogole w Polsce. Nic ze nasi bronili sie bodajze 7 dni, majac wszystkiego (uzbrojenia, armii itd) po 20 razy mniej niz Niemcow. Discovery nazywa to genialnym planem Hitlera i wspanialoscia jego armii itd. Szkoda slow, za niedlugo beda mowic ze to my rozpoczelismy II W.Ś z powodu naszej nienawisci do Zydow.
Cytat
Ty nigdy nie nawaliłeś, bo wypiłeś za dużo? Jeśli jeszcze nie, to kiedyś Ci się to zdarzy. Jak KAŻDEMU... pijącemu oczywiście.
Naprawde smieszny argument. Glowa naszego Panstwa jedzie do Katynia, miejsca zbrodni, gdzie zamorodowano 4 tysiace Polakow, a nastepnie upija sie i gada glupoty. To Twoim zdaniem jest normalna sytuacja, 'bo kazdy wypil kiedys za duzo'??
Cytat
Papież jest CZŁOWIEKIEM. LUDZIE wybrali go do reprezentacji świata więc NIE JEST BOGIEM. Mam wrażenie, że 99% ludzi na świecie już o tym nie pamięta. W związku z powyższym nie uważam, żeby należał mu się większy szacunek, niż np. pani kioskarce. Czy z pani kioskarki nie wolno żartować? Żart był zresztą bardzo dobry.
Tak, zart byl przedni. Jesli juz nie szanujesz Papieza, porownujesz go do zwyklej kioskarki to moglbys chociaz miec na uwadze iz jest on glowa Panstwa Watykanskiego. Czemu wiec Kwasniewski nie stroi sobie rownie dobrych zartow z Schroedera czy Busha? W koncu jak obrazac to wszystkich, bedzie przynajmniej smiesznie. Taka jest rola prezydenta, co nie?
Cytat
MOże mi ktoś wyjaśni co złego jest w tym geście? Bo wydaje mi się, że większość Polaków zaczyna uprawiać kult jednostki.
Absolutnie nic zlego nie ma w tym gescie.. Normalny zart, na bardzo wysokim poziomie w sumie, no i jaki smieszny. Nic ze to prezydent sobie zartuje z Glowy Kosciola Katolickiego.
Cytat
każda z tych parafi powinna być w takim samym stopniu sprawdzana i rozliczana przez Państwo - pod takimi samymi względami jak ja i moja firma ale w to nie wierze bo to już trwa od wieków i pewnie za mojego życia sie nie skonczy
Naprawde myslisz ze w kosciolach chodzi glownie o pieniadze? Ze ksiezowie tylko kantuja na kazdej zlotowce, biora od wiernych i kupuja sobie za to dzialki na Hawajach czy nie wiadomo co?