Witam.
Mój poprzedni skrypt newsów, który użyłem na stronie - AshNews, który zaczął szwankować, a w zasadzie w ogólne nie działał. Próbowałem usunąć, najpierw usunąłem tabele z bazy, taj jak powinienem zrobić, póxniej pliki usunąłem z folderu, ale to nic nie dało i teraz, gdziekolwiek bym nie wszedł to mam tekst: "brak pliku" a nic w linkach do poszczególnych kategorii nie zmieniałem. Teraz, nawet jak mam pliki AshNews w folderze i tabele w bazie jest to samo - Pytanie co możę być nie tak? jak to naprawic?

Działa mi tylko strona główna, baza OC, bo ich pliki z rozszerzeniem php są w głównym folderze. Natomiast pliki takie jak index.php?page=artyluly są z rozszerzeniem .inc - a przedtem wszystko działało bez zarzutu. sad.gif

Teraz odnośnie drugiej sprawy. Zainstalowałem sobie nowy system newsów - FusionPHP wg mnie najlepszy ze wszystkich, tylko teraz tak dwa problemy tyczące sie jego:

1. klikając w Komentarze, Czytaj dalej, Powiadom przyjaciela, otwiera mi się nowa strona tylko ze skryptem newsów, a chciałbym zrobic to w ten sposób, aby tak jak teraz jest ten system w index.php, to aby po kliknięciu na powyższe linki strona otwierała się w swiom skrypcie, który jest zincludowany w index.php.

2. Sprawa, to to, że system ten - FusionPHP jest oparty na plikach, wszystkie newsy, komentarze są w plikach zapisywane, a ja bym chciał aby newsy, komentarze, dane użytkowników były zapisywane w bazie SQL. Czy pomoglibyscie mie tego dokonać?

Nie chciałbym wstawiać nowego systemu, gdyż uwżam iż ten obecny jest najlepszy z obecnych i gdyby udało sie go zrobić tak, że newsy, komentarze i inne tym podobne rzeczy tyczące sie tego systemu były zapisywane w bazie SQL. Wtedy byłby to chyba naj szystem newsów. Przynajmniej dla mnie.

Bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam