Cytat(Cezar708 @ 14.03.2008, 11:26:01 )

1. Jeśli chcesz w ten sposób robić to jest to luka w bezpieczeństwie. Ponieważ wystarczy się przedstawić jako googleBot (wtyczki ff to umożliwiają zmianę headera USER_AGENT)
Jaka to luka? Nadanie praw zalogowanego to żadna luka. A po drugie to chyba lepiej już się zalogować niż szukać sposobu obejścia rejestracji aby móc przeglądać tematy.

2. Skoro chcesz aby google indeksowało (czyli było dostępne w publicznej przeglądarce) to dlaczego nie udostępnisz tematów tylko do przeglądania gościom? Przecież każdy kto będzie chciał coś znaleźć i znajdzie to w google będzie w stanie przejrzeć googlową kopię Twoich dokumentów.
Jedynym powodem zablokowania forum jest to aby "zmusić" userów do rejestracji. Nie jest to jakiś warez czy coś innego nie zgodnego z prawem abym to ukrywał. A zalezy mi aby google widziało wszystkie strony ponieważ jest ich aż 150 tyś. I do tej pory google je wszystkie widziało a od kiedy zablokowałem forum to ideksacja spadła do 60 tyś i jest zauwazalny spadek wejsć userów z google.pl. Nie ma co się dziwić skoro przeszło połowa zawartości strona wypadła już z zasobów google - nie ma co wyszukiwac = nie ma userów. A i zarazem PR spadł z 4 na.. 1

3. jeśli chcesz wykrywać roboty to
tu znalazłem jakiś
artykuł, nie wiem czy działa, ale zawsze masz jakiś punkt wyjścia.
Nie interesuje mnie wkrywanie botów a jedynie nadanie im (jedynie googlebotowi) możliwości przeglądania forum.